Sådan holder du dit skæg ved lige

For mange mænd gælder det, at skægget tilnærmelsesvis er en udtryksform i sig selv. Da ansigtet er det første, vi lægger mærke til, når vi møder nye mennesker, er skægget noget, andre mennesker hurtigt bider mærke i – om det er bevidst eller ej. Ens skæg kommer således til at spille en stor rolle for, hvilken indtryk, andre mennesker får, når de møder dig. Har du skæg, er det derfor også en god idé at sørge for at pleje det, så du altid fremstår præsentabel. Det kræver ikke nødvendigvis meget at have et velplejet skæg. Hvis du trykker lige her, kan du læse en lang række tips og tricks til dig som mand – blandt andet råd til, hvordan du plejer dit skæg.

Skægtrimmer

Ønsker du, at dit skæg altid skal fremstå pænt og plejet, kan det være en god idé at anskaffe dig en skægtrimmer. Med en skægtrimmer, kan du altid sikre dig, at dit skæg ser ud lige præcis, som du ønsker det. Vælg helst en skægtrimmer, hvor du kan indstille klippelængden, så du selv kan afgøre længden på dit skæg.

Nogle vælger at gå til en barber for at få skægget trimmet, men det kan ofte blive en dyr fornøjelse i det lange løb. En skægtrimmer er naturligvis også en investering, men en som hurtigt vil tjene sig ind i takt med, at du bruger den set i relation til de penge, du ellers ville have brugt på at besøge en professionel.

Plejende produkter

Uanset hvilken længde skæg, du har, er det vigtigt, at du holder det rent og plejer det med gode produkter. Sørger du ikke for at holde dit skæg rent, kan det hurtigt filtre og blive pjusket at se på, ligesom det kan gå ud over din hud under skægget, da de fleste bakterier vil samle sig her.

Har du meget skæg, kan det være en god idé at bruge en særlig skægshampoo til at vaske dit skæg med. Skægshampoo er særligt udviklet til at vaske hår med den tekstur, skæg har og samtidig pleje det. Ønsker du at forkæle dig skæg særligt meget, kan du også bruge en balsam til dit skæg, så det bliver lækkert og blødt. Til dette formål, kan du også bruge skægolie. Det er altid en god idé med skægolie til skægget, efter du har vasket det. Når du vasker dit skæg, fjerner du nemlig – ligesom når du vasker dit hår på almindeligvis – de naturlige olier fra håret.

Skægfarve

De fleste mænd oplever, at alderen på et tidspunkt begynder at vise sig i form af grå stænk i skægget. Nogle synes dette ser pænt ud, mens andre helst vil være de grå hår foruden. Hører du til den sidste gruppe, der gerne vil slippe for grå hår, eller vil du af en anden årsag gerne ændre på farven på dit skæg, kan du bruge en særlig form for hårfarve, der er særligt fremstillet til skæg. Disse former for skægfarve er meget effektive og kan give dit skæg helt nyt liv.

Skriv en kommentar