3 gode råd til dig der skal flytte med akvarier

Har du akvarie, og står du overfor at skulle flytte, så kan dette virke som en stor udfordring. Akvarier er nemlig som oftest ret tunge, og mange har svært ved at overskue, hvordan de både får flyttet det store monstrum, men også hvordan de bedst muligt flytter de kære fisk. I denne guide vil vi forsøge at give dig 3 overordnede råd, som du bør overveje, når du skal flytte og gerne vil have dine akvarier med.

Planlæg, planlæg, planlæg

Som det er tilfældet med mange andre ting, er det en rigtig god idé at have en plan, før du begynder er flytte dine akvarier. Det anbefales således, at du sætter dig ned og tænker over, hvordan du nemmest muligt kan flytte akvarierne, således at du har styr på de problemer, der kan opstå under en sådan flytning. Flyttedage kan ofte være ret stressede, så læg derfor en god plan, før du går i gang, så du er sikker på, at der er styr på processen.

Når du skal flytte dine akvarier, er der nogle overordnede ting, du bør tænke på. Som det første bør du overveje, hvordan du flytter dine fisk. Det kan måske være en tillokkende tanke bare at købe nye fisk, men dette kan nemt blive meget dyrt, og det er jo er levende væsener, vi taler om! Som det andet, skal du tænke over, hvordan du flytter og transporterer selve akvarierne, således at de ikke tager skade under transporten.

Få professionel hjælp

Har du svært ved at overskue, hvordan du skal flytte dine akvarier, kan det måske være en god idé at kontakte et flyttefirma til at hjælpe dig med løftearbejdet, da flyttefirmaet burde have erfaring indenfor dette område. Professionel hjælp kan være med til at give dig overskud til andre ting, og du får mere tid til at tænker over, hvordan du eks. bedst muligt kan flytte dine fisk.

Netop fiskene bør være en af dine store overvejelser. Forskellige fiskearter har forskellige behov, og du bør derfor tænke over, hvordan du bedst muligt flytter dem, således at de bliver mindst muligt stressede. Stress kan føre til sygdom og tidlig død, så det er i høj grad vigtigt, at du mindsker dette

Pas på vandet!

En anden ting, du bør tænke på, når du skal flytte med akvarier, er, hvad du skal gøre med alt vandet. Er du lidt oppe i årene og oplever problemer med inkontinens, så kan sådanne problemer løses med tena, men ved flytning af akvarier kræves der lidt mere omtanke, når der skal være styr på det våde element. Tænk derfor på, om du vil flytte akvarierne, mens de er fyldte, eller om det muligvis er en god idé at tømme dem. Dette er helt og holdent afhængigt at din situation, og nogle vælger at tømme deres akvarier helt eller delvist, mens andre flytter dem med alt deres indhold intakt. Tænk derfor over omstændighederne og tilpas flytningen derefter.

Sådan øger du poolsikkerheden: Fem tips til at forhindre ulykker i poolområdet

En swimmingpool er en fremragende installation, der giver anledning til mange timers sjov og spas. Man kan komme i form med lange svømmeture i en swimmingpool. Man kan hygge og spille bold i en pool. Man kan så mange forskellige ting, der giver tiden vinger, i en pool. Desværre er det ikke helt ufarligt at opholde sig i en pool. Der sker stadigvæk alvorlige poolulykker, som i værste fald resulterer i dødsfald. I perioden 2001-2013 har hele 816 personer mistet livet i drukneulykker i Danmark.

Dette tal er alt, alt for højt!

Hvis man tager sine forholdsregler, kan stort set enhver poolulykke undgås. Der er nemlig mange måder at optimere poolsikkerheden på, og jeg vil her give dig fem konkrete tips til, hvordan du kan øge sikkerheden i din swimmingpool.

Fem tips til at øge poolsikkerheden

Øg sikkerheden i og omkring poolen med disse fem tips:

  1. Sæt alarmer på poolen
  2. Svømmelektioner til børn
  3. Førstehjælpsudstyr i nærheden af poolen
  4. Hav redningskranse og lignende i nærheden
  5. Giv dine børn svømmevinger og/eller korkbælte på

Flere af rådene vedrører børn, og dette skyldes, at disse er mest sårbare over for ulykker. Mange børn kan nemlig endnu ikke svømme, hvorfor de kommer i store problemer, hvis de ender et sted, hvor de ikke kan bunde. Derfor skal ens børn altid have udstyr på, der sørger for, at de holdes oven vande, selvom de bevæger sig ud på det dybe vand.

Når dette er sagt, betyder ikke, at voksne ikke kan komme galt af sted i en swimmingpool. Selvom man er en habil svømmer, er man ikke immun over for potentielle poolulykker. Det kan være, at man pludselig mister kræfterne, eller at man får krampe. Det betyder ikke, at voksne også skal svømme med badevinger eller lignende. Dog vil jeg sige, at det altid er en god idé at være flere omkring poolområdet, så man kan hjælpe hinanden, hvis der skulle opstå problemer.

 

Flot og overskuelig infografik

Herunder kan du se en flot infografik, som indeholder ovenstående tips. Du er velkommen til at bruge infografikken på din side, såfremt du laver en kildehenvisning til Poolworlds hjemmeside, da de har rettighederne til infografikken.

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge infografikken fysisk, er du også velkommen til dette. Print den endelig ud, og hæng den op i nærheden af dit poolområde.

Hvad er en poolalarm?

Måske ved du allerede, hvad en poolalarm er. Måske ikke. Hvis du ikke gør, kan du ændre dette ved at læse de næste linjer.

En poolalarm er en anordning, der giver en høj lyd, hvis et lille barn eller lignende falder i poolen eller nærmer sig denne. Der er fire forskellige typer poolalarmer: over jorden, flydende, neddyket og svedbåndalarmer.

Man bør altid fortælle sine børn, at de ikke må nærme sig poolen, når der ikke er nogen voksne i nærheden. De fleste, der har børn, ved dog godt, at der ikke er nogen garanti for, at ungerne lytter til alle ens velmenende råd. Derfor kan det godt være fornuftigt at investere i en poolalarm, selvom man udtrykkeligt har forklaret sine børn, at de skal holde sig væk fra poolen, når mor eller far ikke kan holde øje med dem.

4 tips til at få råd til akvarier

Begynd en opsparing med et formål

Hvis din drøm er at få et akvarium, er der ikke andet for, end at begynde opsparingen. Dette er naturligvis første ting du skal gøre for at få råd; start en opsparing. Bare det at vide, at man har en konto dedikeret til at købe et akvarium, kan virke enormt inspirerende til at bruge færre penge. Hvis man har et konkret mål, hvor man tydeligt kan se fremskridt, er man uden tvivl mere tilbøjelig til at spare mere.

Sælg ud af garderoben

Et andet godt tip der kan bruges for at spare penge sammen, kunne eventuelt være at sælge ud af din garderobe. Ofte vil du finde en lang række ting du ikke længere har brug for, der blot ligger bagerst i skabet og samler støv. Hvorfor ikke sælge disse ting, så man kan komme et skridt tættere på det akvarium du drømmer om?

Hold overblik over udgifterne

Et tredje godt råd, er noget så simpelt som at gemme dine bonner og kvitteringer, fra alle dine indkøb. Ved at virkelig blive klar over hvor mange penge du bruger, bliver du hurtigt meget mere tilbøjelig til ikke at bruge så mange penge. Sørg for at det er hver og én af kvitteringerne du gemmer og tæl dem sammen hver uge. På denne måde kan du finde ud af hvor du bruger unødvendige penge, og kan derved skære ned på disse områder.

Spar på transport

Et fjerde, og sidste, sted at spare penge er på transportmidler. Tag cyklen et par gange om ugen og lad bilen stå derhjemme. Man bruger enormt mange unødvendige penge på transport hver eneste dag, og det er derfor de fleste penge ligger, hvis du ønsker at købe et akvarium i den nærmeste fremtid. Det er derfor her der skal skæres, hvis akvariet skal i hus.

Er du stresset? Så få en rolig hobby

Kan du nikke genkendende til følgende symptomer: Du føler altid, at du har nogle ting, som du skal have ordnet, inden du kan slappe af. Du har svært ved at finde tid til alle de ting, som du gerne vil nå eller som du skal nå. Du sover under syv timer i døgnet, da du ikke har tid til at sove mere end det, og du føler dig egentlig generelt, at de energiniveau er for lavt, men alligevel, så har du svært ved at falde i søvn, når du går i seng om aftenen. Du har svært ved at falde i søvn, fordi du ligger og tænker på alle de ting, som du skal nå fremover. Du føler, at du ser familie, venner og dem du holder af for lidt, men du har svært ved at finde tid til at se dem oftere. Du glemmer ofte ting, som du lige har foretaget dig. – Hvis nogle eller flere af disse symptomer virker bekendt, så er du måske stresset, og i så fald kan du med fordel overveje at få dig en rolig hobby.

Eksempel på en rolig hobby

Hvis du har en stresset hverdag, så kan det være guld værd at have en rolig hobby, hvor man får mulighed for at koble fuldstændig af. Et eksempel på en hobby, som kan være yderst afstressende, det er yoga. Yoga er en sport, hvor du laver dynamiske bevægelser i et roligt tempo. Ligeledes indgår der ofte meditationsøvelser og afspændingsøvelser som en del af en yogasession. Selvom yoga foregår i et roligt tempo, så er mange af øvelserne stadig krævende for både koncentrationen, balancen og udholdenheden. Dette medfører, at du under en yogasession har din fulde opmærksomhed på yogaen, hvormed du for en stund glemmer alle dine andre gøremål. Således er yoga også godt som et pusterum for hoved, krop og sjæl.