Sådan finder du din personlige stil

Er du lidt i tvivl om, hvad din stil er? Føler du, at du hele tiden skifter mellem den ene, den anden og den tredje? Ville du gerne have en personlig stil, som du kan købe tøj efter? Det kan du også sagtens få. Det gælder blot om at få nogle god råd med på vejen og at finde det rigtige sted at lede efter tøj.

Hvis du ønsker at komme et skridt tættere på at finde din egen stil, kan du læse med herunder, hvor du får 7 gode råd til at finde din stil og en guide til, hvordan du kigger på tøj med formålet om at finde din egen stil.

7 gode råd til at finde din stil

Det kan være forvirrende og hårdt at skulle finde sin egen stil, men det behøver såmænd ikke at være så svært. Med disse 7 råd skulle du i hvert fald meget gerne komme en del tættere på målet:

 1. Tænk dig godt om. Som med alt andet skal du arbejde for at finde ud af, hvad din stil faktisk er.
 2. Tag på shopping. Både i fysiske butikker og på nettet – brug lang tid på det.
 3. Mærk efter. Fik du et sus i maven, da du så den trøje? Eller skete der ingenting? Hvis du mærker godt efter, er der en stor sandsynlighed for, at du kan føle, hvilket tøj der gør dig glad.
 4. Vælg den rigtige størrelse. Det nytter ikke noget at tage en størrelse small på, hvis du er en large og omvendt.
 5. Vælg det rigtige sted at kigge på tøj. Når først du finder det rigtige sted at kigge på tøj, er der en stor sandsynlighed for, at du lynhurtigt vil finde ud af, hvad du godt kan lide.
 6. Læs en masse guides om din form og din størrelse, og hvilket tøj der passer bedst til dig. Det hjælper.
 7. Lad være med at være bange for at iføre dig noget. Så længe det gør dig glad!

Når du skal kigge på tøj

Når du skal kigge på tøj, kan du både vælge at gøre det i fysiske butikker, og du kan også vælge at gøre det på internettet. I virkeligheden kan du få noget hjælp, men på nettet er der et større udvalg, en masse guides og så er priserne tit lavere.

Hvis du vælger at kigge på internettet, kan du blot søge på tøj, og så vil der selvfølgelig dukke et hav af sider op. Vælg derefter de første fem sider, og kig dem godt igennem. Er der nogle af siderne, der gør dig gladere end andre? Begynder du så småt at kunne mærke, hvilket tøj der er dig, og hvilket tøj der ikke er?

Hvis ja, tillykke! Hvis nej, så bliv ved, og så skal det hele nok gå. Gem en masse tøj i din indkøbskurv og kig derefter tøjet igennem. På den måde vil der på et tidspunkt danne sig et mønster i det tøj, du køber, og så står du faktisk tilbage med din helt egen, personlige stil.

Sådan holder du dit skæg ved lige

For mange mænd gælder det, at skægget tilnærmelsesvis er en udtryksform i sig selv. Da ansigtet er det første, vi lægger mærke til, når vi møder nye mennesker, er skægget noget, andre mennesker hurtigt bider mærke i – om det er bevidst eller ej. Ens skæg kommer således til at spille en stor rolle for, hvilken indtryk, andre mennesker får, når de møder dig. Har du skæg, er det derfor også en god idé at sørge for at pleje det, så du altid fremstår præsentabel. Det kræver ikke nødvendigvis meget at have et velplejet skæg. Hvis du trykker lige her, kan du læse en lang række tips og tricks til dig som mand – blandt andet råd til, hvordan du plejer dit skæg.

Skægtrimmer

Ønsker du, at dit skæg altid skal fremstå pænt og plejet, kan det være en god idé at anskaffe dig en skægtrimmer. Med en skægtrimmer, kan du altid sikre dig, at dit skæg ser ud lige præcis, som du ønsker det. Vælg helst en skægtrimmer, hvor du kan indstille klippelængden, så du selv kan afgøre længden på dit skæg.

Nogle vælger at gå til en barber for at få skægget trimmet, men det kan ofte blive en dyr fornøjelse i det lange løb. En skægtrimmer er naturligvis også en investering, men en som hurtigt vil tjene sig ind i takt med, at du bruger den set i relation til de penge, du ellers ville have brugt på at besøge en professionel.

Plejende produkter

Uanset hvilken længde skæg, du har, er det vigtigt, at du holder det rent og plejer det med gode produkter. Sørger du ikke for at holde dit skæg rent, kan det hurtigt filtre og blive pjusket at se på, ligesom det kan gå ud over din hud under skægget, da de fleste bakterier vil samle sig her.

Har du meget skæg, kan det være en god idé at bruge en særlig skægshampoo til at vaske dit skæg med. Skægshampoo er særligt udviklet til at vaske hår med den tekstur, skæg har og samtidig pleje det. Ønsker du at forkæle dig skæg særligt meget, kan du også bruge en balsam til dit skæg, så det bliver lækkert og blødt. Til dette formål, kan du også bruge skægolie. Det er altid en god idé med skægolie til skægget, efter du har vasket det. Når du vasker dit skæg, fjerner du nemlig – ligesom når du vasker dit hår på almindeligvis – de naturlige olier fra håret.

Skægfarve

De fleste mænd oplever, at alderen på et tidspunkt begynder at vise sig i form af grå stænk i skægget. Nogle synes dette ser pænt ud, mens andre helst vil være de grå hår foruden. Hører du til den sidste gruppe, der gerne vil slippe for grå hår, eller vil du af en anden årsag gerne ændre på farven på dit skæg, kan du bruge en særlig form for hårfarve, der er særligt fremstillet til skæg. Disse former for skægfarve er meget effektive og kan give dit skæg helt nyt liv.

Du kan passe på dit skæg med en skægtrimmer

Skæg kan være rigtig flot og der er mange mænd, der er glade for at have det. Hvis du også har skæg og gerne vil holde det pænt, så kan du købe en skægtrimmer. De er rigtig gode og de er nemme at arbejde med.  

Der findes selvfølgelig mange forskellige og det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige og den, der passer til dig. Dette er en maskine, som kommer til at holde i mange år, hvis du passer på den og så er det vigtigt, at du ikke bliver træt af den eller ville ønske, at du havde valgt en anden. 

Gør hverdagen nemmere med en skægtrimmer 

Det er altid en god idé at holde dit skæg sundt og det kan du nemt gøre med en skægtrimmer. Du skal blot trimme det nogle gange og så vokser det igen sundt. Det bliver også rigtig flot ved, at du trimmer det. Du kan få det til at sidde ligesom, du gerne vil have det og du kan gøre det kortere, hvis du gerne vil det. 

Det er helt op til dig, hvordan du gerne vil have, at dit skæg skal være. Du kan få forskellige hoveder med til din skægtrimmer og dette gør, at du selv kan vælge, hvordan dit skæg skal sidde en bestemt dag. Du kan også bestemme længden. Dette er smart, hvis du ønsker, at det lige skal være en centimeter kortere end normalt, fordi du skal til en fest. Så finder du blot trimmeren frem og begynder. 

Du kan have din skægtrimmer i mange år 

En skægtrimmer behøver ikke at koste ret meget, men den skal selvfølgelig også være god, så den kan holde i mange år. Du kan nemt få en til en rigtig god pris og med ekstra tilbehør til, så du helt selv kan bestemme, hvor langt dit skæg skal være. Du bliver rigtig glad for de ekstra ting, som der er med og det er nemt at skifte hoved på den. 

En skægtrimmer er praktisk og du kommer til at blive glad for den. Den kan holde i mange år, hvis du passer godt på den. Den skal selvfølgelig renses, men til nogle af maskinerne, er der en renser med og du skal blot sætte den i den, hver gang, du har brugt den. Det kan ikke blive nemmere. 

En skægtrimmer er god til alle længder 

Du behøver ikke at have langt skæg, for at købe en skægtrimmer. Du kan sagtens have skægstubbe og den vil stadig være god at bruge. Du kan bruge den til at barbere dig hver dag eller hver anden dag, hvis du ikke vil have for lange skægstubbe. 

Lige meget hvor kort eller langt skæg, du har, så kan du bruge denne maskine. Du kommer ikke til at fortryde det, så undersøg dine muligheder og køb den, der passer bedst til dig og dine behov. 

Indret dit hjem med stilrene retro lamper

Én af de ting, der er med til at definere, hvem vi er som personer og individer, er vores indretning af hjemmet. Her kan man få lov til at bruge en masse forskellige elementer, der i nogle tilfælde har en funktion, der adskiller dem fra at være pynt, eller nips.  
En af disse funktionelle elementer, man kan bruge i sin indretning for at vise ens stil tydeligere, er retro lamper. Disse findes i et væld af former, farver, materialer og af mere eller mindre kendte designere. Overordnet findes der tre former for retro lamper.  
Der findes de originale retro lamper, der stammer fra 1970’erne og -80’erne, og som klassificerer sig ved hjælp af deres alder. Derefter kommer reproduktionerne af disse kendte lamper fra dengang, der er skabt i samme ånd og design, men med mere bæredygtige eller holdbare materialer.  
Sidst men ikke mindst findes også de unikke retro lamper. Disse unikke designs er dele taget fra forskellige andre lamper og derefter sat sammen af nye designere for at skabe noget nyt og unikt ud fra noget gammelt, slidt og brugt. Er man i tvivl om, hvilken lampe man skal vælge, kan man lade sig styre af prisen.  

Retro lamper koster ikke nødvendigvis en bondegård 

Er det første gang man skal bevæge sig ud i den store verden af retro lamper i et forsøg på at gøre ens indretning mere personlig og stilet, kan man finde inspiration og hjælp på Retrolamper.dk. På denne hjemmeside kan man finde mere information om de forskellige lampe typer og blive inspireret til, hvilken type man skal vælge.  
Som tidligere nævnt, er der tre overordnede grupper af lamper på markedet. De er oftest inddelt i prisklasser, der passer til typen af lampe. I den dyreste ende finder man de unikke retro lamper, dernæst kommer de antikke lamper, der er fra tiden omkring 1970’erne og 1980’erne. På tredjepladsen finder vi de reproducerede og nyere lamper, der har deres æstetiske udseende fra originale designs.  
Sidst men ikke mindst kan man være heldig at falde over en ægte retro lampe på loppemarkeder, staldmarkeder eller ved salg af dødsboer. Dog er mange af disse ægte lamper lidt medtagede, hvorfor man må tillægge noget restaurering til den billige ’loppepris’.  

Sådan kan du bruge retro lamper i dit hjem 

Hvis man har brugt en god slat penge på en smuk og unik retro lampe, giver det ikke mening, at den placeres lettere skjult i et hjørne bag sofaen. Den bør fremhæves i ens indretning og indtage en central plads i hjemmet, hvorfra den kan sende sit lys ud på f.eks. billedcollager eller spisebordet.  
Der findes lamper i mange forskellige størrelser. Nogle er designet til at stå på et lille bord, andre skal hænges på væggen eller i loftet og nogle helt tredje er så store, at de sagtens kan stå i et hjørne og stadig rage en halv meter op over sofaen. Tænk derfor grundigt over stilen af de lamper du køber således at de kan komplimentere din nuværende indretning.  

Vælg den rigtige tørretumbler

En tørretumbler kan være en enormt nyttig ressource i det travle hverdagsliv. Den er oplagt at bruge, når du har travlt med at vaske tøj, eller når vejret driller, så du ikke kan tørre tøjet udenfor.


Derfor kan det sagtens betale sig at investere i en tørretumbler, men man bør ikke bare gå efter den bedste eller den billigste. Hvis man sætter sig en smule ind i tørretumblere, og hvad man egentlig har behov for i en tørretumbler. Du kan læse mere om tørretumblere, og hvilken der passer bedst til dig på tørretumbler.dk.

De to typer tørretumbler

Der findes grundlæggende to forskellige typer tørretumblere. Der er er aftrækstørretumbleren, som har fået sit navn af den aftrækskanal, den bruger til at tørre dit tøj. Den skal altså have en kanal til uden for hjemmets vægge, men kan til gengæld tørre tøj både hurtigt og effektivt.

Den anden type tørretumbler er kondenstørretumbleren. Den behøver ikke nogen aftrækskanal, men afgiver i stedet noget af fugten til det omkringliggende rum. Derfor er det nødvendigt, at tørretumbleren står i et rum som kan holde til det, og som har god udluftning.

Størstedelen af vandet fra tøjet bliver imidlertid samlet i en beholder, som skal tømmes fra tid til anden, eller som kan ledet direkte til afløbet. Kondenstørretumbleren er desuden mere energieffektiv, så hvis det er noget, du går op i, så er den det oplagte valg.

Når du vælger tørretumbler, er det derfor vigtigt at være opmærksom på disse to typer, så du ikke lige pludselig står med en tørretumbler, som du ikke har plads til, eller som du ikke har de nødvendige foranstaltninger til at gøre brug af.

Det er for eksempel ret besværligt og endda ubehageligt at have en kondenstørretumbler i hjemmet, hvis du ikke har et rum til den med ordentlig udluftning. Ligeledes bør du være opmærksom på, at du skal have plads til en aftrækskanal, hvis du køber en aftrækstørretumbler.

Tænk langsigtet

Desuden er det vigtigt at kigge på kapaciteten, når du køber tørretumbler. En stor familie skal selvfølgelig have en tilsvarende stor tørretumbler, men hvis du bor selv, har du nok ikke brug for en særligt stor tørretumbler.

Hvis du køber en tørretumbler, der er for stor, ender du i sidste ende med at komme til at bruge alt for meget strøm på små mængder tøj, fordi du ikke kan fylde hele tørretumbleren.

Dette henleder opmærksomheden på den anden faktor, som du bør være opmærksom på, når du køber tørretumbler. Det er nemlig energimærkningen. Selvom en tørretumbler med en god energimærkning umiddelbart er dyrere, så kan du sagtens tjene pengene ind igen. En god energimærkning er nemlig ikke kun god for miljøet. Den er også god for strømregningen og pengepungen.

I sammenhæng kan det i allerhøjeste grad betale sig at tænke langsigtet, når du køber tørretumbler. En tørretumbler er nemlig en forholdsvist dyr investering, som du gerne skulle kunne nyde i lang tid fremover.

3 gode råd til dig der skal flytte med akvarier

Har du akvarie, og står du overfor at skulle flytte, så kan dette virke som en stor udfordring. Akvarier er nemlig som oftest ret tunge, og mange har svært ved at overskue, hvordan de både får flyttet det store monstrum, men også hvordan de bedst muligt flytter de kære fisk. I denne guide vil vi forsøge at give dig 3 overordnede råd, som du bør overveje, når du skal flytte og gerne vil have dine akvarier med.

Planlæg, planlæg, planlæg

Som det er tilfældet med mange andre ting, er det en rigtig god idé at have en plan, før du begynder er flytte dine akvarier. Det anbefales således, at du sætter dig ned og tænker over, hvordan du nemmest muligt kan flytte akvarierne, således at du har styr på de problemer, der kan opstå under en sådan flytning. Flyttedage kan ofte være ret stressede, så læg derfor en god plan, før du går i gang, så du er sikker på, at der er styr på processen.

Når du skal flytte dine akvarier, er der nogle overordnede ting, du bør tænke på. Som det første bør du overveje, hvordan du flytter dine fisk. Det kan måske være en tillokkende tanke bare at købe nye fisk, men dette kan nemt blive meget dyrt, og det er jo er levende væsener, vi taler om! Som det andet, skal du tænke over, hvordan du flytter og transporterer selve akvarierne, således at de ikke tager skade under transporten.

Få professionel hjælp

Har du svært ved at overskue, hvordan du skal flytte dine akvarier, kan det måske være en god idé at kontakte et flyttefirma til at hjælpe dig med løftearbejdet, da flyttefirmaet burde have erfaring indenfor dette område. Professionel hjælp kan være med til at give dig overskud til andre ting, og du får mere tid til at tænker over, hvordan du eks. bedst muligt kan flytte dine fisk.

Netop fiskene bør være en af dine store overvejelser. Forskellige fiskearter har forskellige behov, og du bør derfor tænke over, hvordan du bedst muligt flytter dem, således at de bliver mindst muligt stressede. Stress kan føre til sygdom og tidlig død, så det er i høj grad vigtigt, at du mindsker dette

Pas på vandet!

En anden ting, du bør tænke på, når du skal flytte med akvarier, er, hvad du skal gøre med alt vandet. Er du lidt oppe i årene og oplever problemer med inkontinens, så kan sådanne problemer løses med tena, men ved flytning af akvarier kræves der lidt mere omtanke, når der skal være styr på det våde element. Tænk derfor på, om du vil flytte akvarierne, mens de er fyldte, eller om det muligvis er en god idé at tømme dem. Dette er helt og holdent afhængigt at din situation, og nogle vælger at tømme deres akvarier helt eller delvist, mens andre flytter dem med alt deres indhold intakt. Tænk derfor over omstændighederne og tilpas flytningen derefter.

Sådan øger du poolsikkerheden: Fem tips til at forhindre ulykker i poolområdet

En swimmingpool er en fremragende installation, der giver anledning til mange timers sjov og spas. Man kan komme i form med lange svømmeture i en swimmingpool. Man kan hygge og spille bold i en pool. Man kan så mange forskellige ting, der giver tiden vinger, i en pool. Desværre er det ikke helt ufarligt at opholde sig i en pool. Der sker stadigvæk alvorlige poolulykker, som i værste fald resulterer i dødsfald. I perioden 2001-2013 har hele 816 personer mistet livet i drukneulykker i Danmark.

Dette tal er alt, alt for højt!

Hvis man tager sine forholdsregler, kan stort set enhver poolulykke undgås. Der er nemlig mange måder at optimere poolsikkerheden på, og jeg vil her give dig fem konkrete tips til, hvordan du kan øge sikkerheden i din swimmingpool.

Fem tips til at øge poolsikkerheden

Øg sikkerheden i og omkring poolen med disse fem tips:

 1. Sæt alarmer på poolen
 2. Svømmelektioner til børn
 3. Førstehjælpsudstyr i nærheden af poolen
 4. Hav redningskranse og lignende i nærheden
 5. Giv dine børn svømmevinger og/eller korkbælte på

Flere af rådene vedrører børn, og dette skyldes, at disse er mest sårbare over for ulykker. Mange børn kan nemlig endnu ikke svømme, hvorfor de kommer i store problemer, hvis de ender et sted, hvor de ikke kan bunde. Derfor skal ens børn altid have udstyr på, der sørger for, at de holdes oven vande, selvom de bevæger sig ud på det dybe vand.

Når dette er sagt, betyder ikke, at voksne ikke kan komme galt af sted i en swimmingpool. Selvom man er en habil svømmer, er man ikke immun over for potentielle poolulykker. Det kan være, at man pludselig mister kræfterne, eller at man får krampe. Det betyder ikke, at voksne også skal svømme med badevinger eller lignende. Dog vil jeg sige, at det altid er en god idé at være flere omkring poolområdet, så man kan hjælpe hinanden, hvis der skulle opstå problemer.

 

Flot og overskuelig infografik

Herunder kan du se en flot infografik, som indeholder ovenstående tips. Du er velkommen til at bruge infografikken på din side, såfremt du laver en kildehenvisning til Poolworlds hjemmeside, da de har rettighederne til infografikken.

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge infografikken fysisk, er du også velkommen til dette. Print den endelig ud, og hæng den op i nærheden af dit poolområde.

Hvad er en poolalarm?

Måske ved du allerede, hvad en poolalarm er. Måske ikke. Hvis du ikke gør, kan du ændre dette ved at læse de næste linjer.

En poolalarm er en anordning, der giver en høj lyd, hvis et lille barn eller lignende falder i poolen eller nærmer sig denne. Der er fire forskellige typer poolalarmer: over jorden, flydende, neddyket og svedbåndalarmer.

Man bør altid fortælle sine børn, at de ikke må nærme sig poolen, når der ikke er nogen voksne i nærheden. De fleste, der har børn, ved dog godt, at der ikke er nogen garanti for, at ungerne lytter til alle ens velmenende råd. Derfor kan det godt være fornuftigt at investere i en poolalarm, selvom man udtrykkeligt har forklaret sine børn, at de skal holde sig væk fra poolen, når mor eller far ikke kan holde øje med dem.

4 tips til at få råd til akvarier

Begynd en opsparing med et formål

Hvis din drøm er at få et akvarium, er der ikke andet for, end at begynde opsparingen. Dette er naturligvis første ting du skal gøre for at få råd; start en opsparing. Bare det at vide, at man har en konto dedikeret til at købe et akvarium, kan virke enormt inspirerende til at bruge færre penge. Hvis man har et konkret mål, hvor man tydeligt kan se fremskridt, er man uden tvivl mere tilbøjelig til at spare mere.

Sælg ud af garderoben

Et andet godt tip der kan bruges for at spare penge sammen, kunne eventuelt være at sælge ud af din garderobe. Ofte vil du finde en lang række ting du ikke længere har brug for, der blot ligger bagerst i skabet og samler støv. Hvorfor ikke sælge disse ting, så man kan komme et skridt tættere på det akvarium du drømmer om?

Hold overblik over udgifterne

Et tredje godt råd, er noget så simpelt som at gemme dine bonner og kvitteringer, fra alle dine indkøb. Ved at virkelig blive klar over hvor mange penge du bruger, bliver du hurtigt meget mere tilbøjelig til ikke at bruge så mange penge. Sørg for at det er hver og én af kvitteringerne du gemmer og tæl dem sammen hver uge. På denne måde kan du finde ud af hvor du bruger unødvendige penge, og kan derved skære ned på disse områder.

Spar på transport

Et fjerde, og sidste, sted at spare penge er på transportmidler. Tag cyklen et par gange om ugen og lad bilen stå derhjemme. Man bruger enormt mange unødvendige penge på transport hver eneste dag, og det er derfor de fleste penge ligger, hvis du ønsker at købe et akvarium i den nærmeste fremtid. Det er derfor her der skal skæres, hvis akvariet skal i hus.

Er du stresset? Så få en rolig hobby

Kan du nikke genkendende til følgende symptomer: Du føler altid, at du har nogle ting, som du skal have ordnet, inden du kan slappe af. Du har svært ved at finde tid til alle de ting, som du gerne vil nå eller som du skal nå. Du sover under syv timer i døgnet, da du ikke har tid til at sove mere end det, og du føler dig egentlig generelt, at de energiniveau er for lavt, men alligevel, så har du svært ved at falde i søvn, når du går i seng om aftenen. Du har svært ved at falde i søvn, fordi du ligger og tænker på alle de ting, som du skal nå fremover. Du føler, at du ser familie, venner og dem du holder af for lidt, men du har svært ved at finde tid til at se dem oftere. Du glemmer ofte ting, som du lige har foretaget dig. – Hvis nogle eller flere af disse symptomer virker bekendt, så er du måske stresset, og i så fald kan du med fordel overveje at få dig en rolig hobby.

Eksempel på en rolig hobby

Hvis du har en stresset hverdag, så kan det være guld værd at have en rolig hobby, hvor man får mulighed for at koble fuldstændig af. Et eksempel på en hobby, som kan være yderst afstressende, det er yoga. Yoga er en sport, hvor du laver dynamiske bevægelser i et roligt tempo. Ligeledes indgår der ofte meditationsøvelser og afspændingsøvelser som en del af en yogasession. Selvom yoga foregår i et roligt tempo, så er mange af øvelserne stadig krævende for både koncentrationen, balancen og udholdenheden. Dette medfører, at du under en yogasession har din fulde opmærksomhed på yogaen, hvormed du for en stund glemmer alle dine andre gøremål. Således er yoga også godt som et pusterum for hoved, krop og sjæl.