Indret dit hjem med stilrene retro lamper

Én af de ting, der er med til at definere, hvem vi er som personer og individer, er vores indretning af hjemmet. Her kan man få lov til at bruge en masse forskellige elementer, der i nogle tilfælde har en funktion, der adskiller dem fra at være pynt, eller nips.  
En af disse funktionelle elementer, man kan bruge i sin indretning for at vise ens stil tydeligere, er retro lamper. Disse findes i et væld af former, farver, materialer og af mere eller mindre kendte designere. Overordnet findes der tre former for retro lamper.  
Der findes de originale retro lamper, der stammer fra 1970’erne og -80’erne, og som klassificerer sig ved hjælp af deres alder. Derefter kommer reproduktionerne af disse kendte lamper fra dengang, der er skabt i samme ånd og design, men med mere bæredygtige eller holdbare materialer.  
Sidst men ikke mindst findes også de unikke retro lamper. Disse unikke designs er dele taget fra forskellige andre lamper og derefter sat sammen af nye designere for at skabe noget nyt og unikt ud fra noget gammelt, slidt og brugt. Er man i tvivl om, hvilken lampe man skal vælge, kan man lade sig styre af prisen.  

Retro lamper koster ikke nødvendigvis en bondegård 

Er det første gang man skal bevæge sig ud i den store verden af retro lamper i et forsøg på at gøre ens indretning mere personlig og stilet, kan man finde inspiration og hjælp på Retrolamper.dk. På denne hjemmeside kan man finde mere information om de forskellige lampe typer og blive inspireret til, hvilken type man skal vælge.  
Som tidligere nævnt, er der tre overordnede grupper af lamper på markedet. De er oftest inddelt i prisklasser, der passer til typen af lampe. I den dyreste ende finder man de unikke retro lamper, dernæst kommer de antikke lamper, der er fra tiden omkring 1970’erne og 1980’erne. På tredjepladsen finder vi de reproducerede og nyere lamper, der har deres æstetiske udseende fra originale designs.  
Sidst men ikke mindst kan man være heldig at falde over en ægte retro lampe på loppemarkeder, staldmarkeder eller ved salg af dødsboer. Dog er mange af disse ægte lamper lidt medtagede, hvorfor man må tillægge noget restaurering til den billige ’loppepris’.  

Sådan kan du bruge retro lamper i dit hjem 

Hvis man har brugt en god slat penge på en smuk og unik retro lampe, giver det ikke mening, at den placeres lettere skjult i et hjørne bag sofaen. Den bør fremhæves i ens indretning og indtage en central plads i hjemmet, hvorfra den kan sende sit lys ud på f.eks. billedcollager eller spisebordet.  
Der findes lamper i mange forskellige størrelser. Nogle er designet til at stå på et lille bord, andre skal hænges på væggen eller i loftet og nogle helt tredje er så store, at de sagtens kan stå i et hjørne og stadig rage en halv meter op over sofaen. Tænk derfor grundigt over stilen af de lamper du køber således at de kan komplimentere din nuværende indretning.  

Skriv en kommentar