Vælg den rigtige tørretumbler

En tørretumbler kan være en enormt nyttig ressource i det travle hverdagsliv. Den er oplagt at bruge, når du har travlt med at vaske tøj, eller når vejret driller, så du ikke kan tørre tøjet udenfor.


Derfor kan det sagtens betale sig at investere i en tørretumbler, men man bør ikke bare gå efter den bedste eller den billigste. Hvis man sætter sig en smule ind i tørretumblere, og hvad man egentlig har behov for i en tørretumbler. Du kan læse mere om tørretumblere, og hvilken der passer bedst til dig på tørretumbler.dk.

De to typer tørretumbler

Der findes grundlæggende to forskellige typer tørretumblere. Der er er aftrækstørretumbleren, som har fået sit navn af den aftrækskanal, den bruger til at tørre dit tøj. Den skal altså have en kanal til uden for hjemmets vægge, men kan til gengæld tørre tøj både hurtigt og effektivt.

Den anden type tørretumbler er kondenstørretumbleren. Den behøver ikke nogen aftrækskanal, men afgiver i stedet noget af fugten til det omkringliggende rum. Derfor er det nødvendigt, at tørretumbleren står i et rum som kan holde til det, og som har god udluftning.

Størstedelen af vandet fra tøjet bliver imidlertid samlet i en beholder, som skal tømmes fra tid til anden, eller som kan ledet direkte til afløbet. Kondenstørretumbleren er desuden mere energieffektiv, så hvis det er noget, du går op i, så er den det oplagte valg.

Når du vælger tørretumbler, er det derfor vigtigt at være opmærksom på disse to typer, så du ikke lige pludselig står med en tørretumbler, som du ikke har plads til, eller som du ikke har de nødvendige foranstaltninger til at gøre brug af.

Det er for eksempel ret besværligt og endda ubehageligt at have en kondenstørretumbler i hjemmet, hvis du ikke har et rum til den med ordentlig udluftning. Ligeledes bør du være opmærksom på, at du skal have plads til en aftrækskanal, hvis du køber en aftrækstørretumbler.

Tænk langsigtet

Desuden er det vigtigt at kigge på kapaciteten, når du køber tørretumbler. En stor familie skal selvfølgelig have en tilsvarende stor tørretumbler, men hvis du bor selv, har du nok ikke brug for en særligt stor tørretumbler.

Hvis du køber en tørretumbler, der er for stor, ender du i sidste ende med at komme til at bruge alt for meget strøm på små mængder tøj, fordi du ikke kan fylde hele tørretumbleren.

Dette henleder opmærksomheden på den anden faktor, som du bør være opmærksom på, når du køber tørretumbler. Det er nemlig energimærkningen. Selvom en tørretumbler med en god energimærkning umiddelbart er dyrere, så kan du sagtens tjene pengene ind igen. En god energimærkning er nemlig ikke kun god for miljøet. Den er også god for strømregningen og pengepungen.

I sammenhæng kan det i allerhøjeste grad betale sig at tænke langsigtet, når du køber tørretumbler. En tørretumbler er nemlig en forholdsvist dyr investering, som du gerne skulle kunne nyde i lang tid fremover.

Skriv en kommentar