Køleskabet er en central del af dit køkken. Både fordi det selvfølgelig skal opbevare en masse madvare, men også designmæssigt er det vigtigt at finde et køleskab, der passer ind til dit hjem. Hvis du er på jagt efter et nyt køleskab er der en lang række parametre at holde øje med, og når man ikke er hårde-hvidevarer-ekspert, kan det virke uoverskueligt.  

Her kan du dog få nogle gode råd omkring, hvad du skal holde øje med, og hvad du skal tænke over, når du begiver dig ud på markedet for køleskabe. 

Størrelsen betyder noget 

Det er vigtigt at gøre op med sig selv, om man vil have mest muligt for pengene eller om design betyder mere for en. Hvis du har en fleksibel holdning til størrelse og design kan du nemlig få nogle større køleskabe, men jo større det er, jo mere strøm bruger det også. Man skal undersøge sit eget behov, inden man beslutter sig for, hvad man køber. En normal familie på en tre-fire personer kan fint anvende et køleskab på 150-200 liter, mens større familier bruger fra 200-400 liter. Hvis du er alene skal du se efter noget mindre, for at få mest for pengene. 

Man kan læse meget mere om de forskellige muligheder her.

Derudover kan du tænke over, om køleskabet er strømbesparende. Her er energimærkede køleskabet A++ eller A+++ at foretrække. Ved brug af et større køleskab, kan der spares op til 150 kroner om året, blot på at vælge et energibesparende køleskab. 

Vær obs på temperatur og bakterier 

Når du har valgt dit køleskab i en passende størrelse, skal du sørge for, at det sættes til den rigtige temperatur. Ofte stilles køleskabe nemlig på 6-8 grader, hvilket er for højt. Man skal gerne ned omkring 3-4 grader for at sikre den bedst mulige holdbarhed på maden, og med de moderne køleskabe, kommer det ikke til at koste noget nævneværdigt på elregningen. 

Mange af de moderne køleskabe har indbyggede termometre, men det er nu ikke alle der er lige nøjagtige. Hvis du vil være helt sikker på køleskabets temperatur, kan du derfor stille et glas vand ind et par timer og derefter teste temperaturen i vandet.  

Bakterier er derudover noget man gerne vil undgå i sit køleskab, og her er det – udover temperaturen – vigtigt at holde det rent. Der findes mange små gemmesteder for bakterier i et køleskab såsom afløbsrenden og afløbshullet, der er placeret bagerst. Husk derfor at rense køleskabet en gang i mellem, for at sikre bedst mulig hygiejne. 

Placeringen af madvarerne kan også have betydning for renligheden. Hvis produkterne placeres tæt på afløbsrenden, vil bakterierne lettere overføres til maden, hvilket bør undgås. I yderste konsekvens kan der dannes skimmelsvamp, hvis man glemmer rengøringen i køleskabet, så det er helt centralt for din sundhed, at huske dette. 

Med disse råd i bagagen bør du være klædt på, til at vælge det helt rigtige køleskab og derefter opretholde et godt miljø til dine madvarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *