Hvor findes de billigste Afbudsrejser til Bulgarien alt inklusiv?

Vi rejser mere end nogensinde. Det betyder at vi bestiller flere rejser. Og jo flere bestillinger, jo flere afbud bliver der også. Derfor har det aldrig været nemmere at finde billige afbudsrejser.

Alle de store rejsebureauer har nu deres egen afbudsrejse service. Der kan du finde rejser som er blevet afbestilt af deres kunder. Men du behøver slet ikke holde dig til bestemte rejsebureauer. Afbudsrejser kan du nu finde 24/7, året rundt. Det gør du på websider af virksomheder der har specialiseret sig i det.

Det betyder også at du ikke selv behøver at finkæmme det ene rejsebureau efter det andet, for at finde fx den billigste afbudsrejse til Bulgarien. Det har specialister som www.rejsetilbud.dk allerede gjort for dig. På hjemmesiden kan du simpelthen finde alle aktuelle afbudsrejser til Bulgarien, uanset hvem der organiserer dem. Og tilbuddet er selvfølgelig ikke begrænset til Bulgarien.

Rejs verden rundt på afbud

Hvis du er fleksibel når det gælder ferie, så har du helt vildt mange muligheder. Du kunne teoretisk rejse verden rundt i al evighed, på afbud. Nogle gange er afbudsrejser billigere end hvad du kunne blive hjemme for.
En afbudsrejse til Bulgarien fx kan du få til under 800,- kroner for en uge. Det er alt inklusive: flyrejsen til og retur, indkvartering på 3 stjernet hotel samt halvpension, dvs. med frokost og aftensmad.
Det er faktisk billigere end at blive hjemme i Danmark. Så det kan faktisk lade sig gøre at tage på ferie og bruge færre penge end hvis du ikke gjorde.
Hvad mere skal der til for at overtale dig til en afbudsrejse?

Hvad er ulempen med afbudsrejser?

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt. Så der må også være nogle ulemper.
Men hvorfor? Afbudsrejser kan være billige, fordi de allerede er betalt for. Den oprindelige kunde har betalt for rejsen. Afhængig af omstændigheder og handelsvilkår kan kunden få en større eller mindre del af prisen tilbage, ved et afbud.

Mange har i dag også en afbudsforsikring. Hver gang du booker en rejse, får du også tilbudt en afbestillingsforsikring. I så fald bliver rejsen betalt af forsikringen. Der kan være mange grunde til afbud på en booket rejse. Men det er sådan set ikke dit problem. For dig er der kun fordele.
Den eneste ulempe kan være at afbudsrejser typisk kommer med kort varsel.

Hvordan kan afbudsrejser være så billige?

Med en afbudsrejse får du præcis den samme rejse som den oprindeligt var booket. Bare billigere. Rejsebureauet skal kun få differencen mellem den oprindelige pris og en evt. refundering. Lykkes det, har de gjort samme overskud som om intet var sket. Faktisk, hvis et rejsebureau er heldigt og kan sælge næsten alle afbudsrejser, kan de ende med en større profit end ellers.

Bortset fra den oprindelige kunde måske, er afbudsrejser win-win situationer for alle involverede. Og hvem ved, måske var det endda en glædelig årsag, der har ført til afbuddet?

Det skal du kigge efter, når du skal have et nyt køleskab

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kan være lidt af en jungle, når man skal finde frem til det helt rigtige køleskab. Der findes utrolig mange forskellige muligheder, og alle disse har hver deres specifikationer, og det kan derfor være en meget svær opgave at finde ud af, hvilken model man skal vælge at investere i. Og det er faktisk vigtigt, at man sørger for at gøre sig nogle gode og grundige overvejelser med hensyn til det køleskab, man skal have i sit køkken. For det første kommer det til at få en central placering i ens hjem, for det andet skal det sørge for, at ens mad holder sig godt og sundt, og for det tredje skal man altid kunne stole på, at det kører godt og effektivt. Sørg derfor for at vælge det rigtige køleskab.

Du skal tænke nøje over den størrelse, I har behov for i familien

Når du skal finde frem til det helt rigtige køleskab, er der flere ting, som du skal kigge efter. For det første skal du tage et nøje kig på størrelsen. Det er nemlig ikke helt lige meget, om man vælger en stor eller en lille model. Det er noget, som der bør afgøres af den størrelse, som I er i familien. Er I derfor en stor familie, bør I vælge et køleskab der kan rumme alle rester og madpakker, mens det længe er nok med en mindre model, hvis man blot er sig selv. Når det er sagt, skal det store køleskab selvfølgelig også være udstyret med flere hylder og skuffer, således det sikres, at alt pladsen bliver udnyttet til fulde. Det er derfor en god ide at tænke på, hvad det er egentlig er for nogle madvarer, som I vil fylde ind i køleskabet.

Vælg de funktioner, som I kommer til at bruge

Har I tit flere flasker til at ligge inde i køleskabet, kan det være en stor fordel med en praktisk vinholder, mens det nærmere er relevant med en eller flere grøntsagsskuffer, hvis I spiser meget grønt og gerne vil have, at det holder sig bedst muligt. Derudover er der også nogle overvejelser I skal gøre jer i forhold til designet. I nogle køkkener ser det bedst ud med et hvidt køleskab, i andre med et i stål, og I andre igen kan man godt lege lidt med farverne og måske endda vælge at placere en sort model. Husk at køleskabet skal passe til den resterende indretning, som der findes i køkkenet, og derfor er det vigtigt, at det også er pænt, således man ikke blot har lyst til at gemme det væk for eksempel bag ved en skabslåge.

Kvalitets ketchere til små priser

ProKennex er kendt for sit store udvalg indenfor ketchersport. Hos ProKennex.dk finder du alt hjertet kan begære af kvalitets ketchere til fornuftige priser. Der er dømt lækre designs, ketchere, der ligger godt i hånden og ikke mindst egenskaber, der er såvel hyggemotionister som professionelle spillere værdige. Vælg imellem et stort udvalg af:

  • Tennis ketchere
  • Badminton ketchere
  • Squash ketchere

Find den ketcher, der matcher dig og din spillestil og så til priser, hvor alle kan være med. Se det store udvalg af ProKennex ketchere her.

Tennis, badminton eller squash

ProKennex er kommet for at blive. Kendt og anerkendt for det store sortiment til såvel tennis som squash og badminton. Uanset, hvilken ketchersport, der er din foretrukne, så er ProKennex et oplagt valg, når du skal finde udstyr. Bold, ketcher eller andet tilbehør finder du i et væld af varianter og du er altid klædt godt på til spil, når du benytter dig af dette professionelle mærke. Der er lagt tid og kræfter i udvikling af design og hver ketchers særegne egenskaber, så der er nok at vælge imellem, når du skal finde den, der passer bedst til dig.

Når kvaliteten tæller

Det betaler sig hurtigt at gå efter professionelle mærker som ProKennex. Denne producent har brugt årevis på finpudsning af design og funktionalitet for at imødekomme de store krav, der stilles til ketchere i dag. Alt udstyr gennemtestes og kvalitetssikres, således at du får udstyr, der matcher de spilleegenskaber du efterspørger. Råvarerne er nøje udvalgt og fremstillingsmetoden er blandt andet med til at sikre dig ketcher, der ligger godt i hånden og er let at bruge.

Få en ketcher med de rette egenskaber

ProKennex er bl.a. kendt for sin innovative og patenterede teknologi med fremstilling af kulfiber ketchere. Dette er bl.a. med til at give dig en utrolig let ketcher. Der er dog masser af egenskaber at vælge imellem for at finde præcis den ketcher du spiller bedst med. Du bør bl.a. overveje følgende:

  • Ketcherens vægt
  • Flex niveau
  • Vridning
  • Strengekvalitet og mønster
  • Hovedstørrelse
  • Vibrationsdæmpning
  • Kinetic teknologi

Det kan lyde som en videnskab at vælge ketcher, men med gode råd fra professionelle sælgere indenfor ketchersports-branchen, så finder du hurtigt den helt rigtige til dig.

Billige ketchere og udstyr

ProKennex har trods sin store popularitet hos såvel hyggemotionister som professionelle spillere et bredt udvalg. Dette gælder også prisklasserne. Du kan således stadig sikre dig en billig ketcher fra ProKennex og rigtigt godt udstyr til fornuftige priser. Og netop det rette udstyr kan gøre hele forskellen. Det handler om, hvordan dit udstyr føles, når du svinger og bruger din arm. Føles det godt og behageligt? Er grebet godt og føler du at vægten er rigtig? Med det rette udstyr kommer du tættere på de mål, som du har sat dig. Med det rette udstyr, så er du tættere på sejren – uanset om det drejer sig om badminton, squash eller tennis. Det skal være sjovt, men det er det rette udstyr bestemt også med til at sikre. Find kvalitets ketcher til små priser lige her.

Tænk bæredygtigt, når du køber ind til din baby

Som forælder er der ingen facitliste for, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Det skyldes først og fremmest det faktum, at ingen børn er ens og ingen forældre er ens. Enhver forældre-barn relation er således unik.
Det vil sige, at det kun er de personer, som indgår i den, der reelt kan sige noget om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert i forhold til alt fra opdragelse, mad, tøj, legetøj, relationer og meget, meget mere. Som forældre er det også enormt vigtigt, at man ikke kritiserer, men støtter hinanden.

Hvordan træffer man de vigtige valg?

Og det er jo enormt dejligt, at man som forældre ikke skal frygte at blive dømt eller gøre noget forkert, bare fordi man ikke lige agerer som alle andre. Men det kan samtidig også være skræmmende, for ville det hele ikke være så meget nemmere, hvis man bare kunne få en instruktionsbog?
Det kan man ikke. Men man kan alligevel godt få lidt hjælp og inspiration til at træffe nogle af de gode og fornuftige valg. Det kan man få på mange måder, men en god leverandør er internetsider som Pegebogen.

Find ud af, hvad du skal have til din baby

På Pegebogen og lignende online platforme deles der råd, tips og idéer til alt, hvad der har med en baby at gøre. Det kan for eksempel være, når det kommer til helt essentielle ting som tøj og udstyr. Markedet for dette er kæmpe stort, og det kan være svært at sortere i de mange leverandører.
Så hvorfor ikke bruge internettet til at finde frem til de produkter, der på den ene eller den anden måde fremmer kvalitet? En stor og god trend inden for udstyr til baby er lige nu for eksempel bæredygtighed.

Hvornår er babyudstyr bæredygtigt?

Men hvad betyder bæredygtighed helt præcist, når det kommer til babyting? Det betyder ikke nødvendigvis, at alt hvad man køber, er økologisk. Bæredygtighed er nemlig mere kompliceret end som så. Faktisk handler det mere om, at produktionen og distributionen af produkterne ikke slider så meget på klode og miljø.
Det kunne for eksempel være sutter, som er lavet af genanvendt plastik og er fri for kemikalier og tilsætningsstoffer. Eller det kunne være bleer af stof, som kan vaskes og bruges igen. Det kan også være genbrugstøj til babyen frem for tøj, der er helt nyproduceret.

Hvorfor vælge bæredygtigheden til?

Men hvorfor er det overhovedet en ting, som du bør gå op i, hvis man gerne vil vælge de bedste ting til sin baby? Der er to overordnede svar på det spørgsmål.
For det første, så er mange bæredygtige produkter bedre og mere sunde. De bruger naturprodukter, og de er frie for dårlige indholdsstoffer. For det andet, så er man som forældre med til at støtte klimakampen og beskytte den jord, som ens barn kommer til at vokse op på. Og det er da forbilledligt, hvis intet andet er.

Ferie til kolde destinationer? Vinterjakker og andet udstyr, du skal have med dig

Det er ikke de fleste danskere, der søger mod koldere himmelstrøg, når de skal på ferie. Tværtimod er der rigtig mange af os, som godt kan lide at tage til tropiske destinationer. Her søger vi varmen og afslapningen.

Men den store higen efter varme – som nok kommer sig af, at Danmark selv har et ret køligt klima – gør, at mange af os overser de smukke, kolde destinationer, som findes rundt omkring i verden. Dem, som opsøger koldere klimaer får således glæden af mindre turisme og vidunderlige natur.

Rejs overalt – fra Grønland til Patagonien

Men hvor kan man egentlig rejse hen, hvis man vil opleve kulde, sne og is, når det er absolut bedst? De fleste vil nok blive overraskede over, hvor mange gode muligheder, som der rent faktisk er. Det handler bare om at tænke i andre destinationer, end man normalt ville gøre.

For eksempel er der det uforgængelige Grønland. Grønland skal opleves, og helst om vinteren, hvor det vidunderlige landskab viser sig fra sin absolut mest vilde og vidunderlige side. Og der er Patagonien, det fantastiske og barske vinterland i Argentina og Chile, hvor enorme gletsjere og bjerge bryder landskabet.

En varm vinterjakke er et must på rejsen

En af udfordringerne ved at rejse til kolde destinationer er, at man skal pakke meget anderledes, end man normalt ville gøre. Her er der ingen grund til at finde plads til bikinier, sommerkjoler eller shorts. Det er derimod det varme og praktiske tøj, der skal sørges for.

Her er vinterjakken det første og vigtigste, som man bør pakke. En vinterjakke er nemlig et succeskriterie for selve rejsen. Har man ikke den, kommer man til at fryse, og så kan man ikke nyde den smukke natur og den anderledes kultur.

Køb en vinterjakke til turen

Når man skal rejse til et sted med koldere klima, så er man nødt til at revurdere sit vintertøj. Det er nemlig ikke sikkert at det tøj, der kan klare den danske vinter, er tilstrækkeligt i for eksempel Grønland eller Patagonien.

Her kan det være nødvendigt at købe nyt udstyr til rejsen. Særligt en god, isolerende og vandafvisende vinterjakke er vigtig at have. Har man ikke allerede sådan en, så skal man ud og have fat på en – det kan man for eksempel gøre på hjemmesiden vinterjakker.dk.

Andet varmt udstyr til rejsen

Men en vinterjakke gør selvfølgelig ikke tricket alene. Der er andre stykker tøj, som er vigtige at have med i kufferten, når vejret bliver rigtig bidende koldt. Det første er et par gode støvler. Her er det vigtigt med tykke støvler, der kan holde vand og sjap ude.

Noget andet er selvfølgelig vanter, hue og halstørklæde. Disse skal kunne holde kropsdelene varme, også selvom man skal tilbringe mange timer ude. Et par tykke skibukser kan også blive nødvendige, særligt hvis man planlægger mange ture ud i naturen i løbet af ens ferie. Alle disse ting kan findes i butikker og på nettet.

Sådan indretter du teenageværelset

Har du store børn boende hjemme, har du oplevet hvordan de har udviklet sig gennem deres liv. Du har set, hvordan de lige pludselig ikke legede med deres kammerater mere, men ’hang ud’. Du har sikkert også oplevet dem smide en del af deres ting ud, fordi de var for barnlige.

Ja, dine børn er lige pludselig blevet teenagere, og har nu andre interesser, mål og inputs. At dit barn er blevet ældre, betyder også at det højst sandsynligt gerne vil give sit værelse en make-over, og have et teenageværelse i stedet for et børneværelse.

Det kan være svært at vide, præcis hvordan man skal indrette et sådant teenageværelse, specielt hvis man ikke har prøvet det som forælder før. Læs med her, og få et par gode råd til hvordan du bedst gør det.

De essentielle møbler i teenagehyblen

Dit barn er blevet ældre, og dets behov har ændret sig. Det betyder også, at teenageværelset ofte skal indeholde lidt anderledes møbler end børneværelset.

Først og fremmest har ethvert værelse brug for en seng. Hvor nogle som børn var stillet fint tilfreds med en 90*200 madras på en træramme, er det ikke sikkert det forholder sig sådan med din teenager. Nogle teenagere kunne godt tænke sig en sovesofa, eller måske en halvanden- eller dobbeltseng.

En teenager begynder ofte at fokusere mere på sit udseende, sin fremtoning og sit tøjvalg. Dette betyder, at en teenager ofte skal bruge et gulvspejl, et ekstra tøjstativ – både til opbevaring og udstilling af tøjet – og måske også et make-upbord.

Nogle teenagere vil stadig gerne have et skrivebord, hvor andre finder det mere unødvendigt. Ofte vil skrivebordet blive omdannet til make-upbord, hvis dit barn bruger tid på det.

Du kan finde inspiration til at vælge de rigtige møbler på hjemmesiden www.kulturnet.dk.

Tag din teenager med på råd

En stor forskel på et barn og en teenager er, at teenageren i højere grad selv vil bestemme over sit værelse. Hvor barnet var mere tilbøjeligt til at kunne overtales af mor og far til at vælge en anden vægfarve, vil teenageren som ofte være urokkelig, og sikker i sin beslutning.

Det er der som sådan heller ikke noget galt i – det er kun sundt at din teenager selv kan danne sine egne meninger og stå fast ved dem. Derfor kan du også sagtens lade dem bestemme, hvordan deres værelse skal se ud, da de ved hvad de vil have.

Har din teenager dog fået en idé, som du synes er helt ude i hampen – det kunne for eksempel være at male hele værelset sort med lyserøde prikker, eller at teenageren vil bruge sine konfirmationspenge på en vandseng – får du ikke noget ud af, at sige ’det må du ikke’. Det vil blot give teenageren mere lyst til at gøre det.

Giv i stedet teenageren noget tid til at tænke over det, for eksempel en uge, og så kan du være sikker på at han eller hun selv indser at det var en ret tåbelig idé.

Du kan træne flere forskellige steder

Der er rigtig mange mennesker, der træner flere gange om ugen. Dette kan gøres nede i et træningscenter, men det kan dog også gøres derhjemme. Der er forskellige måder at træne på og det er ikke alle, der træner ens. 

Der er rigtig mange maskiner, som du kan bruge nede i træningscenteret, men det er ikke nødvendigt at bruge penge på at tage derned, for du kan sagtens træne hjemme hos dig selv, hvis du har det bedst med det. 

Det kan godt føles lidt dyrt, når man skal betale for sin træning hver måned og derfor er der mange, der vælger at træne derhjemme. Du skal selvfølgelig overveje, hvad du gerne vil bruge til at træne med, for nogle discipliner kræver maskiner. 

Sæt nogle mål for dig selv, når du træner 

Det kan være svært at komme i gang med at træne, men når først du er kommet i gang, så kommer du til at synes, at træning er fantastisk. Det føles rigtig godt at komme i gang og selvom det er hårdt, så får du det rigtig godt med dig selv bagefter. 

Du kan gøre det nemmere for dig selv ved at sætte dig nogle mål og lave en rutine. Du kan have nogle bestemte dage, hvor du skal træne og hvis du blot holder det, så kommer det til at føles helt naturligt. Det er altid en god idé at sætte nogle mål for træningen, for på denne måde kan du føle dig mere motiveret til at kæmpe videre. 

Spring ventetiden over og træn derhjemme 

Hvis du gerne vil træne derhjemme, så er der flere måder, som du kan gøre det på. Du kan træne uden nogen redskaber, hvor du blot laver en masse øvelser imens du går på stedet. Du kan dog også købe et løbebånd, hvis du gerne vil komme i god form. 

Der er flere fordele ved at have et løbebånd i hjemmet. Du kan træne når du vil og du skal ikke tænke på, at der er en, der bruger maskinen og du skal ikke tænke på, at der er andre, der gerne vil bruge den efter dig. 

Du kan træne når på dagen, du vil og du kommer ikke til at genere nogen ved det. Du kan også træne så længe, du vil og hvis du en dag ikke kan løbe så længe, så er der ikke nogen, der kigger på dig. Du har maskinen helt for dig selv og det kan du med god grund nyde. 

Distrahér dig selv, når du træner 

Når du har et løbebånd derhjemme, kan du løbe imens du hører højt musik, men du kan også se en serie imens. Dette er med til at få dig til at glemme, at du løber og det er dermed ikke helt så hårdt at nå dit mål. Det er en god idé at distrahere sig selv nogle gange og det virker rigtig godt. 

Bliv klar til sommeren med nye badedragter

Ifølge statistikker er der mange danskere som køber en ny badedragt hvert år. Det er altid dejligt med fornyelse når man skal starte ud med en dejlig lang sommer. Mange køber en ny badedragt af praktiske årsager, da det altid er rart at kunne vælge imellem nogle forskellige. Der findes mange slags badedragter på markedet, hvilket kan gøre valget rigtig svært. Der bliver løbende lavet tests med forskellige badedragter, så danskerne har en chance for at finde ud af, hvad de fleste finder interessant. Tjek mulighederne ud i dag, så du kan få din nye badrdragt hjem hurtigst muligt.

Badedragter er forskellige:

Selvom badedragter ser ens ud, så kan de være fremstillet af noget forskelligt materiale. Det gør, at de enkelte modeller sidder forskelligt på den enkelte person. Nogle badedragter har elastikker i taljen eller under barmen, så specifikke steder af kroppen bliver fremhævet. Det er meget individuelt hvad folk ser efter, når de skal købe en ny badedragt. Nogen går efter et bestemt mærke, imens andre er mere prisbevidste.

Find din badedragt i dag:

Der findes mange butikker og online hjemmesider, der sælger badetøj til kvinder i alle aldre. Det karakteristiske ved badedragter er at de dækker barmen og underlivet. De kan have forskellige lukninger på ryggen afhængig af hvilken model, man kigger på. Prismæssigt er det meget forskelligt hvad den enkelte badedragt koster. Hvis du går efter et populært mærke, så vil badedragten som regel ligge i den dyre ende. Det skyldes, at mærkevarer er fremstillet af kvalitetsmateriale, der gør, at de er dyre. Det er ikke alle som vil bruge mange penge på en badedragt, da det er begrænset hvor meget man får den brugt i løbet af et år. Man kan sagtens finde fine badedragter i god kvalitet til rimelige priser. På denne måde kan alle være med uanset hvordan den økonomiske situation ser ud. Tjek badedragtmulighederne ud på hjemmesiden

Badedragter til børn:

Ligesom at der er et stort udvalg af badedragter til voksne, så er udvalget også stort til børn. Der er typisk mange motiver at vælge imellem til børn, da man kan købe badedragter med motiver og farver. Det karakteristiske ved badedragter til børn er, at de aldrig er kedelige. Nogen er endda udsmykket med frynser, så pigerne kan føle sig elegante i deres badetøj. Hvis man ikke går efter et bestemt mærke, så kan der også findes rimelige priser på badedragter til børn. Adskillige børnebutikker får nye kollektioner hjem i løbet af foråret, så familien kan være klar til badeferie, når sommeren nærmer sig.

Få hjælp til at finde den perfekte badedragt:

Der bliver løbende lavet tests med de mest populære badedragter på markedet. Der bliver udvalgt nogle forsøgspersoner, som skal prøve forskellige mærker. Når de enkelte mærker er afprøvet skal forsøgspersonerne skrive fordele og ulemper ved de forskellige modeller. På denne måde kan andre blive inspireret til at kigge nærmere på nogle bestemte modeller. Folk er mere villige til at kigge på de badedragter, som har fået de bedste anmeldelser fra forsøgspersonerne. Mange får inspiration herfra til at finde deres kommende badedragt.

Tips og tricks når du er på udkig efter nyt køleskab

Køleskabet er en central del af dit køkken. Både fordi det selvfølgelig skal opbevare en masse madvare, men også designmæssigt er det vigtigt at finde et køleskab, der passer ind til dit hjem. Hvis du er på jagt efter et nyt køleskab er der en lang række parametre at holde øje med, og når man ikke er hårde-hvidevarer-ekspert, kan det virke uoverskueligt.  

Her kan du dog få nogle gode råd omkring, hvad du skal holde øje med, og hvad du skal tænke over, når du begiver dig ud på markedet for køleskabe. 

Størrelsen betyder noget 

Det er vigtigt at gøre op med sig selv, om man vil have mest muligt for pengene eller om design betyder mere for en. Hvis du har en fleksibel holdning til størrelse og design kan du nemlig få nogle større køleskabe, men jo større det er, jo mere strøm bruger det også. Man skal undersøge sit eget behov, inden man beslutter sig for, hvad man køber. En normal familie på en tre-fire personer kan fint anvende et køleskab på 150-200 liter, mens større familier bruger fra 200-400 liter. Hvis du er alene skal du se efter noget mindre, for at få mest for pengene. 

Man kan læse meget mere om de forskellige muligheder her.

Derudover kan du tænke over, om køleskabet er strømbesparende. Her er energimærkede køleskabet A++ eller A+++ at foretrække. Ved brug af et større køleskab, kan der spares op til 150 kroner om året, blot på at vælge et energibesparende køleskab. 

Vær obs på temperatur og bakterier 

Når du har valgt dit køleskab i en passende størrelse, skal du sørge for, at det sættes til den rigtige temperatur. Ofte stilles køleskabe nemlig på 6-8 grader, hvilket er for højt. Man skal gerne ned omkring 3-4 grader for at sikre den bedst mulige holdbarhed på maden, og med de moderne køleskabe, kommer det ikke til at koste noget nævneværdigt på elregningen. 

Mange af de moderne køleskabe har indbyggede termometre, men det er nu ikke alle der er lige nøjagtige. Hvis du vil være helt sikker på køleskabets temperatur, kan du derfor stille et glas vand ind et par timer og derefter teste temperaturen i vandet.  

Bakterier er derudover noget man gerne vil undgå i sit køleskab, og her er det – udover temperaturen – vigtigt at holde det rent. Der findes mange små gemmesteder for bakterier i et køleskab såsom afløbsrenden og afløbshullet, der er placeret bagerst. Husk derfor at rense køleskabet en gang i mellem, for at sikre bedst mulig hygiejne. 

Placeringen af madvarerne kan også have betydning for renligheden. Hvis produkterne placeres tæt på afløbsrenden, vil bakterierne lettere overføres til maden, hvilket bør undgås. I yderste konsekvens kan der dannes skimmelsvamp, hvis man glemmer rengøringen i køleskabet, så det er helt centralt for din sundhed, at huske dette. 

Med disse råd i bagagen bør du være klædt på, til at vælge det helt rigtige køleskab og derefter opretholde et godt miljø til dine madvarer.

Tag ud og dykke på din badeferie

Skal du snart til syden på ferie, så er det oplagt at bruge muligheden på at tage ud og dykke og måske få et dykkerbevis. Selvfølgelig tager man på ferie for at slappe af på stranden og ligge i sandet den hele dag, men efter et par dage med det, så vil man nok gerne være lidt mere aktiv.

Så hvis man mangler en aktivitet på tredjedagen af ferien, der både er sjov og lærerig, så undersøg om der ikke er en mulighed for at dykke ned og se på det farverige rev og de eksotiske fisk under vandoverfladen. Læs med for at få en oversigt over, hvad du skal have med, når du skal ud og dykke for første gang.

Dykkerudstyr

Hvis du bare gerne vil ud på en lille dykkertur med dig selv, så kan du jo i realiteten nøjes med et par dykkerbriller og en snorkel. Hvis man absolut aldrig har prøvet at dykke før, så er dette et godt sted at starte. Men hvis du er klar til at komme længere ned, så kan du investere i noget bedre dykkerudstyr, der kan få dig ned på de 5 til 10 meters dybde.

Dykning er ikke en ufarlig aktivitet, og det er vigtigt at dykkerudstyret er i orden. Så vælg det rigtige dykkerudstyr, der matcher dine egne dykkererfaringer. Ellers kan du også få hjælp i diverse butikker, hvor de sælger dykkerudstyr.

En ordentlig badedragt eller dykkerdragt

Skal du ud og dykke skal du sørge for i det mindste at have en ordentlig badedragt, der ikke har alle mulige snore eller andet på, som kan vikle sig ind i dit dukkerudstyr. Hvis du ikke har en dykkerdragt, så sørg for at have et par dykkersko på, når du dykker, så du ikke træder ned på noget, der kan stikke og forgifte din fod. Du kan læse mere om badedragter og bikini til badeferien her og her.

Hvis du skal dykke dybt eller dykke på et koralrev, er det for det meste nødvendigt med en dykkerdragt, der beskytter din krop for kulden og for eksempel søpindsvin, der kan sidde fast op af sten på havets bund.

En dykkerkyndig

Hvis du gerne vil ud og dykke dybt, men ikke selv har et dykkercertifikat, så skal du opsøge et sted, hvor du enten kan få det eller komme ud og dykke med nogen, der har det. Mange feriedestinationer har forskellige tilbud for turister, der gerne vil ud og dykke, og her kan man for det meste også låne alt dykkerudstyret.

Desuden kender de lokale dykkere de flotteste rev, så hvis man bare gerne vil prøve dykningen af for en enkel dag i ferien, så er dette klart den bedste idé. Så slipper man også for at slæbe alt sit dykkerudstyr med i flyveren, og man får lov at se nogle af de flotteste rev og fisk, der er at se i havet ved ens feriedestination.