Vækst i downloads af native app

Den 11. marts 2020 skete der en drastisk ændring i mange danskeres liv. Klokken 20.30 tonede Statsminister Mette Frederiksen frem på danskernes TV-skærme og proklamerede at Danmark skulle lukke ned. Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner skulle sendes hjem, kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud med mere lukkede ned, alle offentligt ansatte, der ikke varetog en kritisk funktion, blev sendt hjem og alle private virksomheder blev opfordret til i videst muligt omfang at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Covid-19 pandemien havde gjort sit indtog i Danmark, og vi skulle fra dag til dag reagere og indstille os på en ny hverdag. 

Ny online hverdag 

Arbejdsgivere og ledere landet over skulle nu tænke hurtigt, for hvordan sikrer man så vidt muligt en normal arbejdsgang, når medarbejderne ikke kunne møde op på arbejdspladsen? Nogle virksomheder havde ikke mange andre valg end at lukke mere eller mindre ned og sende medarbejdere hjem med lønkompensation. Andre virksomheder havde til gengæld mulighed for at tænke kreativt og fik meget hurtigt organiseret hjemmearbejdspladser med internetopkobling til deres medarbejdere. Hjulene og økonomien skulle jo holdes i gang, og her var den teknologiske tidsalder, vi lever i, heldigvis en stor hjælp. 

Native app blev et vigtigt arbejdsredskab

Med computere og internetopkobling viste det sig hurtigt, at det slet ikke var så svært at udføre sit arbejde hjemme i stuen, soveværelset eller køkkenet. Faktisk oplevede mange ansatte at have mere ro og at kunne fokusere bedre på deres opgaver, og mange virksomhedsejere og ledere oplevede en mere effektiv arbejdsindsats fra mange medarbejdere. 

Den største udfordring lå i manglen på fysisk kontakt. For selvom mange dialoger kan tages via mail eller telefon, er visse opgaver bare nemmere at koordinere, når man kan se sin kollega eller sin leder. På samme måde kunne mange formelle møder med kunder, partnere, investorer og lignende hurtigt blive akavede eller misforståede, når man ikke havde mulighed for at kunne gestikulere og bruge ansigtsmimik. Måske netop derfor blev native app sammen med internetopkobling de vigtigste arbejdsredskaber for mange mennesker.   

Native app: videotelefoni og online konferencer

I top 10 over mest downloadede apps i starten af Covid-19 nedlukningen finder man både Googles Hangouts Meet, Google Classroom og Microsoft Teams. Hver især en native-app, der kan bruges til videotelefoni og konferencer. Det vidner om at behovet for at kunne foretage videoopkald – både én til én og i større grupper – pludseligt blev enormt stort. 

Online møder er kommet for at blive

Naturligvis blev der også, før Covid-19 pandemien lukkede landet ned, holdt online møder, men noget kunne tyde på, at online møderne bliver flere i fremtiden. Mange har fundet ud af, at onlinemøder er lige så gode – og i nogle tilfælde bedre – end fysiske møder. Tiden der spares ved ikke at skulle transportere sig til og fra møde lokationer er ofte en gevinst for alle parter, og en native app som f.eks. Googles Hangouts Meet har derfor virkelig fået sin berettigelse.  

Udnyt dit potentiale på arbejdspladsen

Har du siddet på den samme arbejdsplads i den samme stilling mange år i træk, er det muligt, at det er tid for dig til nye udfordringer. Disse nye udfordring kan blandt andet indebære en lederuddannelse eller mere ansvar i din retning. Selvom du har arbejdet i mange år, er det nemlig vigtigt, at du kan lide, hvad du laver.

En kedelig arbejdsdag

Har du løst de samme arbejdsopgaver mange år i træk, er det ikke mærkeligt, hvis du ikke længere finder dit arbejde lige så interessant, som det var engang. Der er sandsynligvis sket en del nye ting på dit område i de år, du har arbejdet, men i nogle brancher er der grænser for, hvor stor denne udvikling er.

Det kan være ekstremt demotiverende at møde på kontoret hver morgen, hvis du skal udføre et arbejde, som du ikke nyder. Har du siddet med disse tanker over længere tid, kan det derfor være en god idé at skride til handling.

En snak med chefen

Er du kørt død i dine gamle opgaver, kan det være nødvendigt for dig at tage en snak med din chef. Det kan for eksempel være, at en lederuddannelse er noget for dig, så du kan rykke over til nogle arbejdsopgaver i et lidt andet felt.

Under alle omstændigheder, er det godt, hvis du tager en seriøs samtale med din chef, således at din chef ved, er du godt kunne tænke dig nye udfordringer. Tager du ikke denne snak, er det meget svært for din chef at vide, at du ikke finder dit arbejde spændende.

Er lederuddannelser noget for dig?

Har du vist dit værd i din tid på arbejdspladsen, kan det være, at både dig og din chef synes, at det er tid til, at du får noget mere ansvar. Lederuddannelser kan her være en rigtig god mulighed for dig.

En lederuddannelse kan bruges, hvis du vil have flere værktøjer til, hvordan du kan udvikle dine kollegaer eller dine medarbejders kompetencer, så de kan bidrage med mere til virksomheden. Derfor er der blandt andet fokus på relationer, kommunikation og forretningsudvikling.

Brug din lederuddannelse i fritiden

Du kan bruge lederuddannelser til at forstå din arbejdsplads bedre og arbejde dig op mod mere ansvar. En anden grund, til at lederuddannelser er fede, er, at du kan bruge lederuddannelser i din fritid.

Du vil nemlig blive klogere på menneskers forhold til hinanden, og hvad den måde vi snakker sammen, betyder for samtalen. Dette er færdigheder, som du kan bruge, hvis du for eksempel sidder i bestyrelsen i en forening, eller du er træner inden for en sportsgren.

Brug dine kollegaer

Føler du, at du er kørt fast på arbejdspladsen, kan det naturligvis være godt for dig at få noget mere uddannelse eller på anden måde udvikle dig rent fagligt. Men det kan også være fedt at blive mere opmærksom på dine kollegaer.

Hvad enten du rykker videre til en stilling med mere ansvar eller ej, er det vigtigt, at du har et godt forhold til dine kollegaer, hvis du skal trives på din arbejdsplads. Har du snakket med din chef, og har fået afslag på at løse nye opgaver, kan det derfor være, at du skal tage sagen i egen hånd.

Dette kan du for eksempel gøre ved at tage initiativ til sociale arrangementer uden for arbejdspladsen. Du kan nemlig udnytte dit potentiale på mere en blot faglige opgaver. Har dig og dine kollegaer et godt forhold til hinanden, vil de sikkert bare synes, at det er skønt, hvis der er én der har overskuddet til at planlægge årets julefrokost eller blot en lille fyraftens øl.