Det regner med serviceydelser

Vi lever i en verden af serviceydelser. I denne deleøkonomiske tid, er det muligt at tilkøbe sig en lang række ydelser, lige når man har behov for det. Står du og mangler en bil, så står der hundredevis af biler klar til at du kan leje dem. Mangler du et værelse eller en lejlighed til din rejse, så er der et væld af personer, der glædeligt lejer deres bolig ud til dig. Vi kan købe mad og drikke, der er tilberedt og klar til konsumering, så snart sulten opstår. Listen kunne fortsætte i en evighed. Så med andre ord, er vi i dag forvænte med at de ydelser vi har brug for står tilgængelig året rundt.

Serviceminded iværksætteri

Dette verdensbillede af serviceydelser, betyder også at rigtig mange iværksættere har et serviceminded afsæt i deres ideer. Det er det, der sælger! Hvis man kan ramme et punkt, hvor mennesker har et behov, der endnu ikke bliver dækket til fulde af en serviceydelse, så har man stor potentiale for at bryde igennem.

Minimalistisk livsstil

En anden tendens, der ses i samfundet er at mængden af personlige ejendele nedskaleres, således at man lever en mere minimalistisk tilværelse. I den optik er de deleøkonomiske serviceydelser også yderst relevante. De sætter dagsordenen for at man kan leve i overflod, samtidig med at leve minimalistisk.

Vær rustet til vind og vejr

Der er mange eksempler på geniale servicetiltag. Her vil vi dog bringe ét tiltag frem i lyset, som begynder at vinde mere og mere frem i bybilledet.

Deleparaplyer.

Det lyder simpelt, hvilket måske netop er opskriften på hvorfor det er et godt tiltag. Hvert år bliver der produceret over 900 millioner paraplyer, hvoraf en stor del af disse bliver kasseret efter kort tid, da de ikke kan holde til vind og vejr, når det egentlig kommer til stykket.

Hvor omend paraplyen er rigtig praktisk når det regner, er den ikke super praktisk når det ikke regner. Den fylder og den er ikke altid nem at have med dig, når du gerne vil være på den sikre side af vejret.

Virksomheden Dripdrop er allerede godt i gang med at gøre deleparaplyer til en almindelighed i bybilledet. De har udviklet standere, som bl.a. står mange steder rundt omkring i Aarhus. Med deres app, kan man som bruger hurtigt og nemt tilgå en paraply – helt gratis. Via app’en kan du også se hvor den nærmeste stander er, således at du hurtigt både kan afhente og aflevere din paraply.

Fordelene for privatpersoner

Der er mange fordele ved deleparaplyerne for privatpersoner. Du slipper for besværet med at skulle slæbe en paraply med, når du mistænker regn, og ligeledes slipper du for at blive slemt overrasket, hvis du skulle blive fanget i regnvejr uden at have en paraply med dig. Derudover bidrager du til en mere bæredygtig tilværelse, der nedsætter produktionen af unødige paraplyer. Hvilket i sidste ende gavner os alle.

Fordelene for butikker og virksomheder  

En klar fordel for butikker og virksomheder, som tilbyder adgang til deleparaplyer, er at man gør sig bemærket overfor sine kunder, for at tilbyde en ekstra service. Det viser omtanke for både kunder, men også for miljøet, idet man signalerer at man følger de deleøkonomiske strømninger. Denne form for serviceydelse er dermed med til at fortælle noget om butikken/virksomhedens værdier.

En anden fordel er, at det er en anden måde at “komme på kortet” på – i ret direkte forstand. Brugere af deleparaplyerne vil via app’en kunne se hvor der står standere, og på den måde kan man skabe sig ekstra besøg og eksponering. Så man vil kunne få besøg af et nyt kundesegment og efterlade et positivt indtryk, fordi man har tilgodeset et umiddelbart behov med en nem og bekvem serviceydelse.

Sådan kan du gøre din hverdag som senior nemmere

Når du begynder at komme op i alderen, vil du sikkert begynde at mærke forskellige tegn på alderdom. Kroppen er ikke hvad den var engang, og det kan være svært for nogle at få sin hverdag til at fungere. Med de rette hjælpemidler, behøver det dog ikke at blive en begrænsning at blive ældre. Der findes nemlig mange hjælpemidler der kan gøre din hverdag som senior nemmere.

Husk at holde kroppen i gang

Det kan være svært at acceptere, at din krop ikke kan, hvad den kunne en gang. Hvis du dog sørger for at holde kroppen i gang med forskellige øvelser og hjælpemidler, kan du faktisk stadig rigtig meget. I stedet for at ende med at sidde på sofaen hele dagen, skal du huske at aktivere dig selv og holde kroppen ved lige. Det behøver ikke være mere end et par simple øvelser om dagen. Hvis du f.eks. sørger for at komme ud og gå eller løbe en lille tur på måske 30 minutter flere gange om ugen, vil det gøre en bemærkelsesværdig forskel for din krop. Herudover kan du vælge at lave forskellige øvelser for henholdsvis ben, arme, nakke m.m. for at styrke forskellige dele af kroppen. Hvis du er nysgerrig på flere hjælpemidler, kan du læse mere på https://www.hok.dk/.

En rollator hjælpe dig med gangproblemer

Hvis du som mange andre oplever gangproblemer, kan du overveje at skaffe dig en rollator. Det kan virke som en stor ting at anskaffe sig en rollator, men det kan være en utrolig stor hjælp, hvis du er gangbesværende. Dit gangbesvær kan nemt komme til at begrænse dig, og det er rigtig ærgerligt, hvis det skal være grunden til, at du ikke kommer ud og bevæger dig lige så meget. Her kan rollatoren hjælpe dig, da du får noget at støtte dig til, når du er ude gå. Du vil sikkert opleve, at du er i stand til at gå længere end før med en rollator som hjælpemiddel. Der findes mange forskellige typer rollatorer og det handler derfor bare om at finde den der passer perfekt til dig. HOK.DK har et bredt udbud af rollatorer alt efter dine behov.

De små ting i hverdagen kan gøre en stor forskel

Det er oftest de små hjælpemidler i hverdagen, der kan ende med at gøre en stor forskel for dit liv som ældre. Hvis man glemmer at gøre en aktiv indsats, kan man nemt komme til at synke hen og sidde på sofaen hele dagen. Hvis du dog begynder på en fast rutine, hvor du får bevæget dig og kommer ud, vil du sikkert kunne mærke en drastisk forskel. Herudover kan det være hjælpemidler som en rollator, en badebænk eller andet, der kan give dig mere overskud på kontoen. Der er nemlig ingen skam i at indrømme, at man er blevet ældre, og at man har brug for lidt hjælp. Når man først indrømmer dette, åbner der sig pludselig en masse nye muligheder med de mange gode hjælpemidler, man kan få.

Flere elektrikere har fået styr på regnskabet

Vi ved alle, at håndværkere i dag ikke kan komme uden om økonomien. Som elektriker kender du sandsynligvis alt for godt til kampen om at lave momsafregninger og at bogføre løn. For at gøre dit liv lettere, så har du mulighed for, ligesom mange andre el-installatører, at vælge Dinero. Hos Dinero bliver revisionen udført for dig så langt hen ad vejen som muligt, så du ikke skal hive hårene ud over store Excel-ark og forvirrende takster!
Dinero er et program, som skal udføre så meget af regnskabet for dig. Her finder du letforståelige begreber og automatiske funktioner, som markant kan lette det økonomiske arbejde for dig som håndværker.
Se mere på https://dinero.dk/hvem-er-dinero-for/elektriker/.

Brug tiden på at være håndværker og ikke revisor

For mange elektrikere, og håndværkere generelt, er det langt sjovere og mere spændende at udføre håndværksmæssige, men desværre er der bare nogle opgaver, som også skal løses, selvom de er sure. For mange håndværkere inkluderer dette netop regnskaber og bogføring. Hvis det heller ikke er i dine kompetencer, så kan det føles som en kamp at skulle igennem disse mange dokumenter.
Med Dinero bliver det dog gjort lettere for enhver, for funktionerne er blevet automatiseret på mange områder. Dette betyder at der eksempelvis for skattefradrag er udregnet og gjort klar til, at du indtaster priser fra produkter og ydelser af forskellige art. Som elektriker kan du altså få mere tid til det spændende håndværk, mens Dinero tager sig af regnskabet på en måde tilpasset netop dit fag!

Klar det hele på farten med en smartphone!

I dag har vi alle samme smartphones med os i hverdagen, og det kan komme dig til gode. Kender du til kvitteringer, som bliver væk, eller som er blevet revet midt over? Så er der gode nyheder. Med en smartphone, så kan du bruge app’en, der medfølger Dineros regnskabsprogram, til at gemme kvitteringer. Her tager du bare et billede med telefonen, og så uploades regningen automatisk til skyen, hvor du altid kan hente den ned. Herfra får du den som en PDF-fil, der hurtigt kan printes.
Fakturaer kan også, for mange elektrikere, blive til for meget af det gode. Derfor kan du oprette og sende fakturaer fra din smartphone, nemt og bekvemt. Her har du mulighed for at oprette en faktura med blandt andet tjenester som EL Status. Så bliver det utroligt let at få disse dokumenter sendt ud til de rigtige mennesker. Du kommer til at bruge mindre tid på at læse om elinstallationer og mere tid på rent faktisk at lave disse installationer.

Vælg fleksibilitet og mulighed for tilpasning

Der er altid mange ting at holde styr på – alt fra løn til fakturaer, fra kvitteringer til momsfradrag. Så hvordan gøres det nemmest? Hos Dinero er svaret, at du bruger de tjenester, du altid bruger, og så overfører det til Dinero. Her får du integration med blandt andet følgende services:

  • Dataløn
  • Danløn
  • EL Status

Du slipper for eksempel for at skulle indtaste masser af kolonner med oplysninger om løn ind i forskellige dokumenter. Du kan klare det hele med eksempelvis Danløn. Herfra eksporterer du bare det hele til Dinero med en enkelt knap! Med disse funktioner kan du beholde mange af dine vanlige rutiner – det hele bliver bare lidt smartere.

Spar tid og lav det sjove arbejde

Er du, som mange andre håndværkere, skarp til dit fag og ikke altid fan af økonomien, så hjælper Dinero dig. Med tjenesten skal du ikke sidde sidst på sæsonen og stresse over fradrag, mistede kvitteringer eller manglende dokumenter. Det hele samles let og elegant, så det er lettilgængeligt. Derfor kommer du ikke til at bruge julen druknende i kvitteringer eller fakturaer. Med Dinero kan du spare tid, så det, du er uddannet til, kan komme i første række!

Brug for forandring? Pift hjemmet op med disse gode råde

Hjemmet er ens base, og det er her, man tilbringer meget af sin tid. Det er også her, hvor man genoplader energien til næste dags gøremål, og det er derfor vigtigt, at man føler sig tryg og godt tilpas. Dette kan gøres gennem en hyggelig og flot indretning. Dog kan man hurtigt gå død i sin egen indretning derhjemme, hvor man har brug for, at der sker noget nyt. Udover at det giver en god følelse at opholde sig i det forandrede hjem efterfølgende, er det ligeledes sjovt at udføre opgaverne. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan pifte dit hjem op og dermed skabe forandring.

Implementer en biopejs og skab varme

I dag er det blevet superpopulært at have en biopejs i hjemmet. Dette er der mange grunde til, og en af grundene er, at det ser yderst elegant og lækkert ud. Mange biopejse er nemlig af et klassisk og stilrent design, som passer ind i ethvert dansk hjem. Derudover er biopejsen yderst nem at anvende, og man skal ikke bøvle med træpiller, sod og aske. Den er let at anvende, og følger man vejledningen dertil, er den også sikker at bruge. Ydermere skaber de dansende flammer en hyggelig og skøn atmosfære i rummet, som gør ethvert hjem hyggeligt.

Giv væggene nyt liv med malerpenslen

Har du boet i dit hjem i mange år, vil dette sætte sine præg på væggene. De bliver slidte, og maling kan falme. Derfor er det godt at svinge malerpenslen indimellem, og det giver uden tvivl nyt liv til væggene. Uanset om det er den klassiske hvide farve eller en moderne og dynamisk farve, som du vælger at anvende, vil det give rummet et helt nyt udtryk. Dette er en fantastisk forandring, og du behøver dermed ikke at købe nye møbler eller lignende. For at beskytte gulvet under malerarbejdet er det bedst at bruge afdækningsfolie. Scan Lux Flexible har et stort udvalg til både privatpersoner og firmaer, da deres forskellige folietyper bliver brugt af samtlige virksomheder samt private hjem. På denne måde ødelægger du ikke dit gulv, når du giver væggene nyt liv.

Køb en lækker højttaler eller radio

Musik gør en glad, og derfor skal der selvfølgelig være masser af mulighed for at lytte til musik i hjemmet. Du kan derfor pifte dit soveværelse, stue, køkken eller badeværelse op med ny elektronik i form af en ny højttaler eller radio. På denne måde kan du høre glad, afslappende eller festlig musik, hvor end du er i hjemmet. Ønsker du en radio eller højttaler på badeværelset, bør du købe en, som ikke tager skade af fugt. Dette gør, at radioen eller højttaleren holder i længere tid, da badeværelser byder på meget fugt. Dette var tre gode råd til, hvordan du skaber forandringer i dit hjem gennem fornyelser eller tilføjelser. Du kan også vælge at udskifte sofaens puder, vælge nye vægmotiver til husets billeder, købe nye planter eller købe nye spejle. Det kræver nemlig ikke det helt store at skabe skønne forandringer.

4 gaveideer til familien med akvarie

Når du skal planlægge årets julegaver, og din familie er vild med akvarier, så kan du hente meget inspiration på nettet.

Akvarier er en pryd i ethvert hjem, og du kan altid finde på noget nyt at tilføje til samlingen. Hvad med nye fisk, nye apparater til akvariet, et nyt akvarie, måske?

Et akvarie virker meget afstressende, når du sidder og ser på fiskene svømme rundt og hører luftpumpens sagte boblen i baggrunden, og det kan hjælpe med at få dig og din familie til at slappe af.

Gaveideer til akvariet

Et akvarie kan virkelig være en flot del af indretningen, hvis det vel og mærke vedligeholdes. Her gælder det at bruge de rette remedier så der er cirkulation i vandet, samtidig med at vandet også renses løbende.

Osmoseanlæg

En god gaveide til akvariebegejstrede familier er et osmoseanlæg, der er med til at rense og blødgøre vandet til stor gavn for dine fisk. Det danske postevand har det med at være meget hårdt og kalkholdigt, hvilket godt kan være lidt en prøvelse for nogle fiskearter, der trives bedre i blødt vand.

Desuden medvirker et osmoseanlæg til, at glasset ikke får kalkbelægninger og akvariet derfor skal renses oftere.

PH computer med sensor

Du kan også vælge at forære enten dig selv eller en du kender, der går meget op i sit akvarier, en ph computer med sensor, der holder øje med ph værdien i vandet, og dermed kan advare om problemer, der kan gå ud over fiskenes trivsel.

En sådan computer vil nok være mest anvendelig i større akvarier, frem for juniors fiskebowle med en enkelt guldfisk i.

Et større akvarie

Skal der et større akvarie til, kan du finde mange udgaver på nettet, der kan leve op til dine forventninger. Så hvorfor ikke give dine fisk en flot julegave, der samtidig kommer til at fryde resten af familien også, ved at investere i et stort, flot akvarier, eventuelt med et indbygget skab.

Tilbehør til et nyt akvarie

Har du først fået et stort akvarie indenfor dørene, så skal det også fyldes op, både med vand, bunddække og dekorationer.

Mange fisk elsker at have gemmesteder rundt om i akvariet, så det er nok en god ide at få indkøbt nogle store sten, du kan bygge huler af. Vandplanter og grus til bunden er også en del af et flot akvarie, og så kan du også tilføje lidt ekstra fisk.

Det kunne også tænkes, at nogle familiemedlemmer hellere vil have noget andet end akvarie tilbehør, og når du nu alligevel surfer rundt på nettet for at finde den perfekte gave, så skal du selvfølgelig også sørge for en ordentlig gave til mor.

Og børnene vil nok også gerne have lidt andet end fisk og tilbehør, hvis akvariet ikke er deres store kærlighed, så derfor kan du finde julegaver til børn 2017 her.

Med et flot akvarie følger også ansvaret for de små liv der svømmer rundt i det. Bliver akvariet godt vedligeholdt, kan du og din familie have glæde af det i mange år, og dine fisk vil takke dig.

3 modetrends du skal holde øje med i slut 2017

Sommeren er forbi og det betyder at butikkernes efterårskollektioner sættes frem i butiksvinduerne. Vi gemmer sommertøjet væk og finder de lange bukser og varme sweatre, der har ligget bagerst i klædeskabet, frem. Sidste års efterårslook er bare ikke nok, så den trænger til at blive shinet op med dette års modetrends. Så her får du 3 modetrends for 2017, som enhver kvinde bør have i klædeskabet eller makeuptasken dette efterår.

1. Nyt tøj i friske farver og gamle mønstre

Dette efterår og vinter er langt fra kedelig og grå, når man kigger på årets tøjtrends. Efterårets grå, sorte og beige nuancer kombineres med friske farver som pink, lilla, gul og kongeblå. Disse farver har været karakteristiske for hele 2017, og blev i starten af året præsenteret i musicalfilmen ”La La Land”. Udover farver finder man også masser af mønstre i efterårskollektion, nogle er kendinge fra sidste år såsom striberne og prikkerne, men dette år bringer også på nogle traditionelle og ældre kendinge, nemlig det ternede mønster. Det er specielt dette års bukser, som kan findes i grå og beige nuancer med et sort og hvidt ternet mønster. Disse elegante bukser passer perfekt til både de nye farverige og de mere neutrale trøjer. Er man på udkig efter nogle mere faverige bukser, så bringer dette års buksetrend på bukser i en rosen rød farve.

2. Gellack: Så er det slut med hakker i lakken    

Når man har fået styr på outfitet, så er det tid at smukkesere resten af kroppen. Hvis der er noget vi kan li’ så er det at vores negle matcher til vores outfit. Udover at være kompliceret at lægge et fejlfrit lag neglelak, så ender det ofte med at lakken skaller af blot et par dage efter at den er lagt. Men spildt arbejde skal være slut nu. Så derfor kan man med fordel tage et kig på kvalitetsneglelak, hvor den helt nye trend er gele negle også kaldet gellack. Hvis du ikke allerede har hørt om gellack, så er det på tide at du bliver oplyst. Gellack er en gelebaseret neglelak, som hærder op i UV- eller LED-lys i stedet for at lufttørrer. Lakken tørrer med det samme og du undgår dermed ujævnheder i lakken grundet berøring før lakken er tør. Gellack holder op til 14 dage, og er altså mere holdbar end de almindelige neglelakker.

Klik også her og se den hotte og meget populære CDN Vinylux neglelak.

3. Så mangler vi bare de rigtige accessories

For at fuldende vores efterårslook, så mangler vi bare det sidste –nemlig vores accessories. Vejrskiftet fra sommer til efterår, gør at hansker, halstørklæder og huer findes frem og i denne afdeling gælder citatet: ”Jo større jo bedre”. Samme gælder for smykkeafdelingen, hvor de store øreringe vises frem både i metaludgaver og i stofudgaver, hvor der gerne ses en ”kvast-effekt” i enden. Disse stoføreringe går rigtig godt med en hvid sweater. Når det angår dette års fodtøj, så kommer det ikke som nogen overraskelse, at den sorte ankelstøvle stadig er en sikker vinder.