Sådan øger du poolsikkerheden: Fem tips til at forhindre ulykker i poolområdet

En swimmingpool er en fremragende installation, der giver anledning til mange timers sjov og spas. Man kan komme i form med lange svømmeture i en swimmingpool. Man kan hygge og spille bold i en pool. Man kan så mange forskellige ting, der giver tiden vinger, i en pool. Desværre er det ikke helt ufarligt at opholde sig i en pool. Der sker stadigvæk alvorlige poolulykker, som i værste fald resulterer i dødsfald. I perioden 2001-2013 har hele 816 personer mistet livet i drukneulykker i Danmark.

Dette tal er alt, alt for højt!

Hvis man tager sine forholdsregler, kan stort set enhver poolulykke undgås. Der er nemlig mange måder at optimere poolsikkerheden på, og jeg vil her give dig fem konkrete tips til, hvordan du kan øge sikkerheden i din swimmingpool.

Fem tips til at øge poolsikkerheden

Øg sikkerheden i og omkring poolen med disse fem tips:

  1. Sæt alarmer på poolen
  2. Svømmelektioner til børn
  3. Førstehjælpsudstyr i nærheden af poolen
  4. Hav redningskranse og lignende i nærheden
  5. Giv dine børn svømmevinger og/eller korkbælte på

Flere af rådene vedrører børn, og dette skyldes, at disse er mest sårbare over for ulykker. Mange børn kan nemlig endnu ikke svømme, hvorfor de kommer i store problemer, hvis de ender et sted, hvor de ikke kan bunde. Derfor skal ens børn altid have udstyr på, der sørger for, at de holdes oven vande, selvom de bevæger sig ud på det dybe vand.

Når dette er sagt, betyder ikke, at voksne ikke kan komme galt af sted i en swimmingpool. Selvom man er en habil svømmer, er man ikke immun over for potentielle poolulykker. Det kan være, at man pludselig mister kræfterne, eller at man får krampe. Det betyder ikke, at voksne også skal svømme med badevinger eller lignende. Dog vil jeg sige, at det altid er en god idé at være flere omkring poolområdet, så man kan hjælpe hinanden, hvis der skulle opstå problemer.

 

Flot og overskuelig infografik

Herunder kan du se en flot infografik, som indeholder ovenstående tips. Du er velkommen til at bruge infografikken på din side, såfremt du laver en kildehenvisning til Poolworlds hjemmeside, da de har rettighederne til infografikken.

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge infografikken fysisk, er du også velkommen til dette. Print den endelig ud, og hæng den op i nærheden af dit poolområde.

Hvad er en poolalarm?

Måske ved du allerede, hvad en poolalarm er. Måske ikke. Hvis du ikke gør, kan du ændre dette ved at læse de næste linjer.

En poolalarm er en anordning, der giver en høj lyd, hvis et lille barn eller lignende falder i poolen eller nærmer sig denne. Der er fire forskellige typer poolalarmer: over jorden, flydende, neddyket og svedbåndalarmer.

Man bør altid fortælle sine børn, at de ikke må nærme sig poolen, når der ikke er nogen voksne i nærheden. De fleste, der har børn, ved dog godt, at der ikke er nogen garanti for, at ungerne lytter til alle ens velmenende råd. Derfor kan det godt være fornuftigt at investere i en poolalarm, selvom man udtrykkeligt har forklaret sine børn, at de skal holde sig væk fra poolen, når mor eller far ikke kan holde øje med dem.

Skriv en kommentar