Den komplette guide til renovering

Er du en af de mange hundrede danskere, som vælger at få renoveret sit hjem inden sommeren? Alle ønsker, at deres hjem skal være klar til sommeren. For sommeren indbyder til lange grillaftener med familie og venner, og derfor skal hjemmet stå i bedste stand. Sommeren er lige om hjørnet og du skal derfor i gang med at renovere dit hus hurtigst muligt. Dog er det vigtigt, at man ikke springer al forarbejdet over. Der er masser ting, som man skal have styr på inden man begynder at rive vægge og gulve op. I denne artikel kan du derfor finde en udførlig guide til, hvad du skal have styr på inden, at du begynder at renovere dit hjem.

En detaljeret køreplan

Noget af det vigtigste, som du skal have klaret inden du begynder på din renovering, er at udarbejde en køreplan. En køreplan er en udførlig liste over hele renoveringsprojektet. Det kan være svært at holde overblik (og tid) over sin renovering, og derfor skal man have planlagt det hele. En køreplan skal derfor indeholde hvem der skal lave hvad, hvad der skal laves og ikke mindst hvornår det skal laves. Ved at udarbejde en køreplan mindsker man desuden risikoen for at ende ud i en unødvendig lang renoveringsproces samt risikoen for at komme til at bruge flere penge end, hvad man har budgetteret med.

Professionelle fagfolk eller gør-det-selv

En beslutning som skal tages inden, at du starter dit renoveringsprojekt er, hvem der skal klare opgaverne. Mener du selv, at du har hænderne styret rigtigt på og er lidt af en gør-det-selv-mand eller vil du lade professionelle fagfolk klare hele renoveringen. Renovering er en dyr investering og derfor skal man ende ud med det bedst mulige resultat. Så mener du, at du kan gøre det bedste arbejde selv, så spring endelig ud i det. Dog skal du være sikker på, at du har det helt rigtige udstyr. Sørg for at købe de nødvendigheder såsom sikkerhedshjelm- og sko, stiger i den rigtige højde og arbejdshandsker. Hvis du hælder til at klare renoveringen selv, så skal du lige overveje, hvor lang tid en renovering egentlig tager. Har du et fuldtidsjob, kan du så godt overskue at komme direkte hjem til at skulle renovere, og ingen weekend have? For det er det, som der kræves, hvis du vælger at klare det hele selv. Dog kan en middelvej være, at du selv klare alle de ting, som du har overskud til og får hjælp af fagfolk til resten af renoveringen.

Tænk på miljøet

Når du skal renovere, så sørg for at tænke på miljøet undervejs. Prøv så vidt som muligt at vælge miljøvenlige produkter. Nanostone er en virksomhed, som blandt andet indkøber produkter samt foretager behandling med fokus på miljøet. Desuden kan du overveje, hvorvidt dit hus kræver en ny isolering. Har du ikke en optimal isolering, kan det gå ud over miljøet.

Et realistisk budget

Måske det vigtigste i hele dit renoveringsforarbejde er at lægge et realistisk budget. Uanset hvor meget du sparer på din renovering, så vil en renovering være en dyr investering. Dog anbefaler vi til hver en tid, at man ikke går på kompromis med hvad man vil have og gode kvalitetsmaterialer. På den måde holder din renovering nemlig længere. Så hellere tage et ejerpantebrev i stedet for at skulle renovere igen efter blot fem til ti år. Desuden bør man lægge cirka 25 procent oven i det budget man ligger til uforudsete omkostninger. Man har med garanti glemt nogen småting, og småting kan godt hobe til op og blive dyrt. Så hellere blive positiv overrasket end at stå tilbage med et økonomiskunderskud.

Skriv en kommentar