Sådan får du plads til din hobby i hjemmet

Har du et lille hjem, hvor du gerne vil have plads til at udfolde din hobby? For mange er det svært at få plads til alting i hjemmet, da kvadratmeterne ikke altid rækker til det vi gerne vil have mulighed for at bruge hjemmet til. I denne artikel har vi derfor samlet et par tips til, hvordan du får mere plads i dit hjem, så du kan udfolde din hobby.  

Organiser dine ting

Det første tip til, hvordan du får plads til din hobby i hjemmet, er ved at organisere dine ting. Det handler i høj grad om at sortere alle dine ting, så du får et godt overblik.

Ofte har vi mange ting stående fremme, som vi sjældent bruger, og hvis du gerne vil have mere plads i dit hjem, er det en god idé at overveje, om der er mulighed for at putte nogle af de ting i kasser, så du fx kan få plads til et lille bord eller et akvarie.

Vælg funktionelle møbler

Tip nummer to, til hvordan du får bedre plads til din hobby, er ved at fokusere på at vælge funktionelle møbler.

Når du skal finde funktionelle møbler, gælder det om at vælge møbler der har mere end en funktion, så du på den måde udnytter pladsen bedste muligt.

Det kan fx være en seng, hvor der er skuffer under, så du har mulighed for at bruge pladsen til opbevaring, eller en høj sen hvor der er plads til et skrivebord under.

Udnyt skrå vægge til opbevaringsplads

Det tredje tip, handler om at udnytte de skrå vægge i hjemmet til opbevaring. I mange hjem bliver de skrå vægge ikke udnyttet ordentligt og det er ærgerligt, da det er udmærket opbevaringsplads. Du kan fx udnytte pladsen ved at lave et par hylder, hvor du kan opbevare forskellige ting.

Hvis du bor til leje enten i en lejlighed eller i huse til leje, er det en god idé at spørge din udlejer til råds om det er i orden at du sætter et par hylder op, så du er sikker på at du gerne må bore i væggen og hvad der ellers er nødvendigt. Udlejeren vil garanteret synes det er en god idé, da det fremover vil give bedre opbevaringsplads i boligen.

Fokus på lyse farve

Når du gerne vil have plads til flere ting i din bolig, er det vigtigt at du har fokus på at skabe et rum, der er lyst, så du bedre kan sætte flere ting ind i rummet, uden at det kommer til at virke mørkt.

Derfor gælder det om at have fokus på lyse farver, når du indretter rummet. Her er det især vigtigt at vælge lys maling til væggene, for at rummet føles så stort som muligt.

Samtidig gælder det om på andre punkter at gå efter lyse farver. Det kan fx være når du vælger sengetøj eller andre former for dekoration til din bolig. Når du vælger lyse farver, vil rummet virke mere lyst, og det vil blive nemmere at få plads til flere ting, da rummet dermed ikke virker ligeså indelukket.

Find mere inspiration online

Hvis du er i gang med at indrette dit hjem anderledes, for at få mere plads til din hobby, kan du bruge nogle af dine tips, som vi er kommet med her.

Du kan samtidig finde mere information ved at kigge online. Du kan kigge på forskellige boligblogs og se, om der er nogle idéer som du kan bruge der. Når du er færdig med at indrettet din bolig, kan du samtidig lægge billeder ud, så du også kan være med til at inspirere andre.

Du kan fx bruge applikationen Pinterest, hvor du både kan finde information og uploade billeder af din bolig til at inspirere andre.

Du kan både finde Pinterest i Google Play og Apples App Store. Det kræver selvfølgelig at din mobil er i god stand og har plads til en ekstra app. Hvis det ikke er tilfældet, kan du finde iPhone reparation mange steder i Danmark, så du kan komme i gang med at få plads til din hobby.

Skriv en kommentar